Nejste přihlášen/a.
První krok máte úspěšně za sebou, nejdůležitější je si přiznat JSEM GEMBLER-MÁM PROBLÉM. Nečekejte na nic a vyhledejte pomoc, zkuste ve vašem okolí najít poradnu pro závislosti a i s přítelem tam jděte. Nelžete si do kapsy, že to zvládnete bez pomoci a na sezení pravdivě svůj příběh odvyprávějte. Mám ex zetě gemblera (virtuální ruleta) na sezení jsem jednou byla, budete překvapená jako já, co tam potkáte za lidi (žádní hlupáci), není pravda, že automaty hrají nejvíc sociálně slabí občané. Když budete mít chuť pište jak pokračujete, stydět se nemáte zač.
Jste naivní, pokud si myslíte, že průměrem 1.500 Kč za večer není moc. Je to zhruba 45 tisíc za měsíc, co nastrkáte do bedny Vy. A kolik ten Váš druh? Musíte mít oba pohádkové výdělky, když tam naházíte tolik peněz, ale na živobytí Vám ještě zbývá. Ovšem kdybych je také měla, dovedla bych je využít daleko smysluplněji. I kdybyste měla peníze dát třeba na charitu a nevyužít sama, bylo by to pořád lepší, než je cpát do bedny.
Když tam nastrkáte tolik peněz,položte si otázku, kolik jste už vyhrála? Rozumný člověk dělá to, co se mu vrátí. Když budete mít třeba obchod, nenakoupíte přece rohlíky po koruně a nebudete je prodávat po 30 halířích jako za totality. To je prodělek. Stejně, jako když to nastrkáte do nenasytné tlamy té bedny. Co Vám to vrátí? Kulový...
Odolat už asi nelze. Jste na tom tak, jako ostatní závisláci, sama píšete, že tak velký problém to není, aby to bylo na léčbu.
ALE JE! Jenže lidé, u kterých se závislost už rozrostla, si to nikdy nepřipustí. A to je právě ten velký problém. Pořád si myslí, že to mají /nebo budou mít/ pod kontrolou. Nemají a nebudou mít! Jsou to jen výmluvy závislých.
Nevím, odkud jste. Ale z našeho kraje jsme se obrátili na PL v Havlíčkově Brodě. Tehdy ještě fungovala legendární léčebna v Želivi, dneska je přestěhována přímo do HB. Pomohli nám moc. Po půl roce nebylo co řešit a vše funguje dobře dodneška. Byli tam společně alkoholici a gambleři. Léčba min. 4 měsíce, spíš déle. Dokázat žít v komunitě, odhalit své nitro, přiznst přede všemi chyby, uvažovat, jak je řešit dál...
, Věřte mi, čím dřív nastoupíte, tím lépe pro Vás. Zvyk je železná košile a později si budete odvykat o to hůř. Nedovedu si představit, že by v tomto Vašem soužití mělo případně vyrůstat dítě. A dítě přece jednou chcete, ne? Jinak byste neměla druha. Proto odhoďte předsudky a do toho.
Když se to stalo u nás /důvod alkoholismus/, bylo to jako nálet ze strany jízlivých sousedek. Žijeme na malé vsi, asi 60 čísel. Myslely si, že si smlsnou. Omyl. Každému jsem vysvětlila, že tam je, proč tam je, co od toho očekáváme, čemu věříme. Klidně jsem o tom pohovořila. A vzala drbnám vítr z plachet.
Nemáte se za co stydět, když se budete léčit. Pořád lepší, než v tom hnoji zůstat. Lidé si Vás budou vážit. Já tedy aspoň ano, protože jsem zažila...Jaga.
Nemyslím si že jste gambleři na lečení,jen k tomu máte nakročeno,a jeden by měl mít rozum,jinak ten vztah pujde do háje,což asi pujde,mluvím z vlastní zkušenosti,vztah jsem ztratil ,tak to kompenzuju hazardem,a vyrovnávám sázením,řádově v desetitisících kč,takže zatím můžete být v klidu,relativně teda,doporučuju změnu partnera.
Jednu věc nechápu,beru podle sebe...To že jsem gambler,jsem si přiznal,to že mám problém vím moc dobře,to že pujdu někam a převyprávím že mám problém ,mi pomůže jako jak,pokud sám nedospěju k názoru že hrát nebudu,to samý s alkoholem,takže jediný řešení je nechat se někde na pár měsíců zavřít,s tím že blízký okolí mě bude brát gamblera,a to nejsou supr výhlídky,stále vidím jenom to, že člověk musí chtít sám,a ne chodit na psychoanalízy k ňákýmu dobrákovy.
Samozřejmě, pokud člověk nebude chtít i on sám, tak to bez jeho spolupráce s odborníkem nepůjde. Někdy však člověk neví jak na to, jak svůj problém řešit, tak pak není od věci si nechat poradit od někoho (odborníka), kdo ví jak na to a kdo pomůže nasměrovat na tu správnou cestu. Ne každý odborník je "nějaký dobrák" k zahození. Jsou mezi nimi i tací, kteří jsou dobří a nemají tuto práci pouze jako zaměstnání, ale i jako poslání a opravdu dokáží pomoci.
Píšeš, že: "Nemuzu si pomoct pri hrani se odreaguju vsechny starosti dam stranou." Takže podle mě nemáš jen jeden poblém, ale dva. Momentálně je to závislost na automatech (problém druhý), ovšem i když se ti podaří s hraním na nich přestat, tak vyvstane problém druhý, ale u tebe ten prvotní, neboť odreagování se od starostí řešíš nezdravými závislostmi či negativními aktivitami. Otázka je, proč to tak máš, proč starosti řešíš takovými berličkami. Tedy podle mě stejně dříve či později u nějakého odborníka stejně skončíš, dokud se nenaučíš odreagovat se od starostí jinak, tj. nějakými pozitivními a smysluplnými aktivitami, při kterých by jsi vyčistila hlavu či přišla na jiné myšlenky.
Kdo si hraje nezlobí - pokud nechcete hrát je to jen na Vás, jinak hrajte v klidu dál, pokud na to máte - hrajete za své peníze, tak se nenechte odradit. V klidu hrejte - sem tam nám napište jak se situace vyvíjí a tady budeme mit radost jaké děláte pokroky a vyhrávate...jinak na nádražích a všude jinde stojí automaty na kafe a ty dávají vždycky, po dvacátem kafi Vám garantuju, že se zbavíte na půl dne touhy hrát...pokud tedy za Vámi nedovzou bednu na WC...
S pozdravem gemblerů : Ať se válce točí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.