Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Pomáhal jsem v Praze jednomu vozíčkáři na cestě k doktorovi, do lékárny a domů. Jednalo se o člověka, ktérého jsem zahlédl na ulici, neznal jsem jej před tím a ani nevím jeho jméno.
Velmi nemile jsem byl ale překvapen při příchodu k němu domů. Mladší člověk, který bydlí s ním a pravděpodobně se o něj stará jako o svěřenou osobu, na něj začal křičet kde vůbec venku chodí a proč raději venku nezůstane a pod. Zabouchl i před ním. Celé to tam vypadalo dost podivně a nedůvěryhodně. Na základě tohoto mám samozřejmě podezření na týrání svěřené osoby.
Zavolal jsem tedy opodál 158, bylo mi zděleno, že se mám obrátit na místní pobočku PČR. Tam mi ale bylo zděleno, že něco takového může nahlásit jen někdo z rodiny vozíčkáře (já toho člověka vůbec neznám jménem, ale vím kde bydlí) a také mi bylo zděleno, že se mám obrátit na sociálku.
Měl by někdo kontakt kam na sociálku je možno se obrátit. Jeden mail jsem psal, ale nedošla mi žádná odpověď, nejspíš mail ani nebyl doručen. Případ je z Prahy libně (ulice v zahradách, popisné číslo 802/23, jméno nevím, byt je to hned vlevo při vstupu do baráku). mapy.cz/...
Člověk to někdy myslí dobře a nadělá víc škody, než užitku.
V bytě vozíčkáře jste asi nebyl, ale víte, že to na Vás působí divně. Pokud mají doma binec, nezameteno, neumyté nádobí, neznamená to ještě, že je vozíčkář týrán. Oni to někteří bývají občas také "divní pavouci", co si budeme povídat.
Znám jednoho postiženého ze svého okolí, žije v nepořádku, permanentně nadává na všechno a na všechny. Jeho bratr /zdravý/ ho vozí do lázní, mezitím mu dá v garsonce vymalovat, uklidit, umýt okna, vyprat záclony, koupí mu nové koberce apod., a ten postižený se vrátí jako do ráje. Jenže je bordelář, kde mu co upadne, to rozšlape, neuklidí, nevyluxuje, nevyvětrá. Prostě si z toho udělá za pár dní zase chýši jedovou. A na bratra ještě nadává.
Proto nesmíte všemu věřit. Někteří lidé jsou paličatí, nesnášenliví, je možné, že ho chtěl ten jeho spolubydlící k lékaři doprovodit a vozíčkář o to nestál. Pohádali se. Tak teď, když viděl, že ho přivezl někdo cizí, zlobí se. Abyste do toho vlezl, musel byste s nimi aspoň tak půl roku žít.
Tak teď byste měl vše dobře rozvážit. Pokud se chcete dopídit pravdy, zajděte za postiženým častěji, vyvezte ho někam na procházku. Podle jednoho setkání nemůžete opravdu soudit. Natož konat. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.