Nejste přihlášen/a.
Dobrý den přes pul roka jsem marodila s vyhřezlou ploténkou v bedrech. Stav se mi postupně zlepšoval, takže operace nakonec zatím není nutná. Bederní páteř je na tom čím dál tím líp, ovšem minuly mesic me poprve zacla bolest krcni pater a to velmi neprijemne v noci. Dva dny to bylo silene ale pak to zmizelo jako by nic. Vcera me to chytlo zas a dokonce kdyz jsem se napila -se zakloněnou hlavou zvedle se mi zaludek takový pocit nevolnosti vubec neznám i když jsem nezvracela bylo mi proste najednou na omdlení. Pomohlo mi sednout si na vzduch a ruzne kroutit krkem. Pak to preslo. Dneska jsem se lehla na bricho a cetla si po chvili se mi stalo to same bolest krční pateře a velmi silna nevolnost az na omdlení..
Manžel si myslím, ze je to spojene se stresem ta krcni pater. Je pravda ze jsem mela hodne slozite obdobi.
Kamarádka zdravotní sestra si myslí, že si někde neco skripu tedy asi míchu s tím je spojena skoro ztráta vedomi..
Já si myslim zda si nejak nehovím díky tem bedrum a tím si zpusobuji toto.. Nevim nevim.. Nerada bych zase litala po doktorech tak se chci optat zda to nekdo nezazil a poradí co to je či co s tím. Pokud se to bude opakovat navsteva lekare me nemine. Díky za odpovědi Jitka
Dobrý den, také mám občas problémy s krční páteří. Mám zkušenost, že to ale může být z různých příčin, je potřeba vysledovat, co předcházelo této situaci. Může to být z průvanu, špatná obuv (doporučuji vložky do bot od firmy Hanák), stres, špatná matrace, problém v oblasti jater (např. po smaženém jídle, těžkce stravitelném apod.). Osvědčili se mě bahenní obklady nebo masáž plosek u nohou a nebo jsem slyšela o tzv. autotrakčním lehátku, které výborně protáhne celou páteř.
Zdravím.Kdysi jsem prožívala velice těžké období a stresu si užila tolik,že se to snad ani nedá popsat
Krom dalších nechutných příznaků bylo i motání hlavy.Ano,bederní i krční páteř byly abnormálně zatuhlé.Začala jsem cvičit velice intenzivně.V prvé řadě jógu i pilátes.Toto úžasné cvičení uvolňuje veškeré napětí a navozuje rovnováhu jing a jang.Ještě Vám posílám odkaz od "Dědka kořenáře"na uvolnění krční páteře,to zkuste také.
Ano. Stresy se ukládají v krční páteři. Je potřeba kontrolovat pohyblivost v průběhu nepříjemností. A pak je dobře páteř uvolnit: masazehluk.cz/...
Dobrý den, doporučoval bych vyhledat chiropraktika - ten si s tím obyčejně poradí pomocí umných hmatů (občas si s tím poradí i dobří maséři nebo ortopedi, ale za tím posledním bych zašel až v nejvyšší nouzi, protože většinou místo příčiny řeší následek pomocí injekce). Taky mě krční páteř čas od času bolí vlivem sezení za počítačem a vždy mě z toho dostal.
Obtíže s krční páteří jsou časté, motání hlavy a nevolnost s tím souvisí. Zcela jistě s tím bude souviset i ten stres a samozřejmě i obtíže s bederní páteří. Ono je vše v tom těle tak pěkně propojené. Jen u vás tedy nedochází ke skřípnutí míchy (to by byl docela hukot, kdyby jo , ale to je nepodstatné.
Doporučuji vyhledat fyzioterapeuta, který si vás vyšetří a poradí vhodné cviky. Klasickým cvikem pro tyto obtíže je tzv. "šuplík", kdy zatlačujete bradu dozadu a provádí se tzv. retrakce ( chuzeprozdravi.cz/...
Ale k tomu fyzioterapeutovi si zajděte
Stránka je sice k nenalezení, ale cvik je úžasný. Je to ten 6. z mého odkazu? Cvičím ho trošičku jinak. Sed zpříma, ruce podél těla, ramena dolů, hlavu pomalu do předklonu, pak vzpřímit a zatlačit celou hlavu dozadu (bradu, jako šuplík), všechno uvolnit. V rytmu dechu. Dá se to cvičit kdekoliv, kdykoliv. Klidně i v tramvaji. Chiropraktiků, jak doporučuje guentos, se bojím. Když moje mladá začala fyzioterapii studovat, zakázala mi jakékoliv napravování. Pravila, že v Ostravě na tohle mají papíry pouze 4 lékaři. Když to dělá někdo, kdo to sice umí, ale nezná dlouhodobé souvislosti, může se stát, že "napravováním vybrousí" ploténky, které budou mnohem častěji vypadávat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.