Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu, moje ošetřující lékařka má dovolenou, tak se na ni nemohu nyní obrátit. Zkusím to zestručnit
Koncem dubna jsem měla neustále bolesti hlavy a uzlin, jednu podčelistní jsem měla zvětšenou dost viditelně, cítila jsem se malátně, myslela jsem si, že na mě "leze" angína, tak jsem si vzala Amoksiklav, ale jen tři tablety, protože ATB mi bohužel způsobují nepříjemnou mykózu, tak jsem je raději vysadila, stav se nezlepšoval a týden na to (8. 5.) jsem se osypala, byla jsem dvakrát na pohotovosti, kde mě po kapačákách pustili domu, ale kopřivka se zhoršovala až se pupínky slily v ve velký červený flek, neskutečně to svědilo, měla jsem pocit, že hořím zaživa, tak jsem jela znovu na pohotovost, kde mi dali kapačku a hospitalizovali na infekčním s tím, že touhle reakci na ATB se potvrdila mononukleóza. V nemocnici jsem byla 10 dní, jaterní testy byly po celou dobu relativně v pořádku, jen mírně zvýšené ALP 1,18, které kleslo a GMT, ale to mám lehce zvýšené už půl roku od doby, kdy mi brali žlučník.
Za dobu hospitalizace se mi nakonec rozjela hnisavá angína, po zaléčení Penicilinem a nakonec depotní formou mě propustili s velmi slušnými výsledky, na týdenní kontrole byly výsledky (až na lehce zvýšené GMT 0,82) taky v pohodě, takže Dr. říkala, že mám mít volnou jaterní dietu a už můžu i na kratší procházky.
Je pravda, že od propuštění z nemocnice neustále něco dělám (přestěhovali jsme se, tak mám práce až, až).
Cítím se relativně dobře až na občasnou únavu, která mě přepadne nebo třeba neujdu tolik, co dřív, ale jinak v pořádku.
A teď k otázce - naskytla se mi možnost přivýdělku úklidem (vytíraní, zametání, utírání prachu, umývání wc + koupelny), každodenně, ale mám strach, abych si tím nezhoršila zdravotní stav a výsledky krevní testů.
Poradíte mi prosím, zda je v tuto chvíli už úklid vhodný, nebo existuje riziko, že bych si tím mohla způsobit zdravotní problémy. Vím, že se na mononukleózu naštěstí neumírá, ale svého zdraví si vážím a nechci ji podcenit.
Děkuju za váš čas
Markéta
Je to jen na Vás jak se cítíte.Já bych to vzala,protože mě úklid fyzicky nezatěžuje a při uklízení je možnost kdykoli odpočinout,sednout si,napít se...prostě není to běžná rachota někde ve fabrice.Tělo by se mělo dostat pomalu zpět do kondice.Když budete dodržovat dietu,pitný režim a odpočinek dle pocitu tak by to mělo být o.k.Ale jen vy sama víte jak se cítíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.