Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měla jsem menstruaci a po týdnu jsem si zapomněla vzít první prášek z nového plata. Vzala jsem si ho až za 18hod.,pak jsem brala prášky pravidelně a asi po 4 dnech od vynechání jsem měla styk. Slyšela jsem, že první týden nového cyklu je nejrizikovější,ale na spoustě internetových stránek píší pokaždé něco jiného.Myslíte, že je možnost otěhotnění? Jestli ano jak vysoká? Děkuji za odpověďi
Ahoj Wiki, obvykle sice platí, že první týden je s ohledem na vynechání tablekty, nejrizikovější, ale také záleží, jakou HA bereš. Mám dojem, že obvykle se doporučuje ještě min. týden po vynechání používat další ochranu. Těžko říct, jak vysoké procento otěhotnění existuje, to se, myslím, odhadnout nedá. Více o tomto najdeš určitě v letáčku u své HA nebo na internetových stránkách přímo o tvé HA. A doporučuji vždy - udělej si test. Stojí to za těch pár korun i pár minut nervózy - pak máš klid, a kdybys náhodou onen klid při přečtení výsledku ztratila, pak zase - čím dřív zjistíš, žes nechtěně otěhotněla, tím líp se s tím dá něco dělat, tím víc (alespoň o trochu) času máš na rozmyšlení. Držím pěst
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.