Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat, mám podezření, že na mě podal bezdůvodně trestní oznámení, ale nevím to jistě. Když zajdu na nejbližší policii, řeknou mi to, zda je vůči mé osobě vedeno nějaké trestní řízení?
No já to chci vědět hned. Nechci čekat třeba půl roku, než si mě předvolají... Tak jestli mi to řeknou na policii?
Tak to by určitě nebylo o půl roce, ale o týdnu, než přijde doporučený dopis. Určitě vám to na policii řeknou, proč by neřekli. Otázkou zůstává, jak se zachovají, když ho nikdo nepodal, jestli začnou zjišťovat, proč se ptáte.
A ještě by mě zajímalo, když člověk o kterém mám podezření, že mě nahlásil je z Olomouce a já z Brna řeknou mi to i na Brněnské policejní stanici, nebo musím do Olomouce?
O tom se zmiňuje příslušnost, o obvinění ví. Nebude lepčí vyčkat případnému předvolání? Ale přiznání, kání se, náhrada škody je ...
Ale bacha abyste nedopad jako jeden pán v Liberci, který se šel zeptat na policejní stanici jestli ho náhodou nehledají
Hledali.
Nejlépe bude, když na "podezřelého" podáte trestní oznámení sám z důvodu, že máte podezření, že na Vás bezdůvodně podal trestní oznámení. Možná, že tím polici pěkně zamotáte hlavu.
každý může činit oznámení jaká chce, o tom o jaké oznámení (trestní, přestupku nebo jen k prošetření věci) rozhoduje policie popř. státní zástupce!
Doporučuji úplně jednoduše, vzít telefon, zavolat na příslušné oddělení s tím, že vám někdo volal z neznámého čísla a oni by vám měli sdělit podle jména a příjmení, jestli vás někdo z policistů "sháněl"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.