Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat deprese

Od: rachelrachel* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, když si někdo uvědomí, že by mohl mít deprese, může je mít? Nebo by si to nemocný nikdy nepřiznal? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Je to neskutečně těžký. Mně to trvalo skoro tři měsíce, a to nebyly nijak hrozné. Až pak, když konečně doktor řekl "potřebujete medikaci", tak jsem se divila, že jsem to celou tu dobu neviděla.

Mně problém vstát ráno z postele nedělalo (když jste pracant a zodpovědný člověk, tak to holt nějak jde), ale veškerá setkání s lidmi, která nebyla pracovní, bylo utrpení. Neustálý pláč, záchvaty neurčitého vzteku, jakési formy sebepoškozování... kromě práce jsem nedělala NIC, nemohla jsem. Sama ano, ale s lidmi kolem ne. Nemohla jsem se podívat lidem do očí. Smích ano, ale jen tak na povrch, žádné příjemné pocity ve mně nevzbuzoval. Nejznatelnější bylo asi velké nechutenství, nemohla jsem jít cokoliv hutného - vlastně jsem jen pila a jedla zeleninu, ovoce a jogurty, a ještě málo. Pečivo, těstoviny, brambory, to vše mě dusilo. Zhubla jsem minimálně 10kg (při odjezdu domů, kdy už jsem byla trochu srovnaná, jsem měla 48kg.)

Říkám si, že indicie byly jasné už douho, ale také si myslím, že si deprese člověk může racionálně uvědomit a řešit je jako kteroukoliv jinou nemoc. Jen to nebude moc časté. Člověk si zvykne, že mu tak nějak ten život plyne, ale že je to hrozný způsob žití, škodí si víc a víc a potřebuje léčbu, to už nevidí.

mp*

Já si myslím, že trpím spíše maiodepresivní psychozou. To je asi ještě horší. Prostě několik dní se nedá nic dělat, jak slyším ve zprávách Sobotku a Babiše, musím vypínat. Prostě ždímat, ždímat a pak rozdávat svým voličům. Nebaví mě život. Ale když mám zase tu mánii, Tak se těším, že všechno zvládnu i těmto vyžírkám navzdory, kteří chtějí jen rozdávat na všechny strany, aby se zalíbili. Prostě to dám. Stejně schopní lidé vždy nakonec vyhráli. Nebo ne?

hodnocení

3x
Zdravím.Pokud si je nemocný člověk nebude chtít přiznávat,bude sám proti sobě.
Je to nemoc jako každá jiná,tudíž se musí léčit.

eulalie*
hodnocení

3x

Dobrý den. Je rozdíl mít depresi (tedy už určité psychické nemocnění vyžadující zásah lékaře), nebo jen obyčejný splýn a smutek. Přiznat si depresi je pro nemocného prvním krokem, jak se z deprese dostat.

lucie*
hodnocení

1x

Až nebudeš moct vstanout z postele a jít do práce nebo nepůjdeš na jinou důležitou schůzku a budeš schovaná doma v beznaději,potom už to řeš s doktorem.Jinak to bývá melancholie se smutkem,lehké deprese...pomáhá sport,chodit mezi přátele,nenudit se a naplnit život pozitivy.

culdabulda1*
hodnocení

0x

deprese bývá doprovázena i pocity úzkosti

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]