Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fobie z bouřky

Od: kesinaa odpovědí: 6 změna:

Ahoj, vím, že to možná bude znít divně, ale nechte si prosím hloupé komentáře a poznámky.

Je mi 17 a mám panický strach z bouřky. Minulý rok jsem byla s rodiči u moře, v dálce se začalo blýskat a já jsem se tam rozbrečela :-/ A nejen tam, pozoruji to až poslední rok. Kdykoliv začne bouřka, nebo třeba jen zahřmí nebo se blýskne, hrozně se vyděsím a chci zalézt pod postel... Nejsem blbá, vím, že mi ta bouřka nic neudělá, ale prostě se nedokážu ovládnout... Mám strach, že trpím keraunofobií. Poraďte mi, prosím. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

a chci zalézt pod postel...

Co ti brání pod tu postel zalést, třeba se přestaneš bát a budeš se cítit v bezpečí. Asi hloupý komentář, ale co chceš po nás vědět? Se svým problémem se můžeš obrátit na odborníky, laici budou mít jen hloupé poznámky.

hodnocení

0x

Ségře táhne na šedesát a z bouřky má celý život úplně panickou hrůzu.

rockstedy
hodnocení

0x

Já zase bouřky miluju, i déšť, kroupy, vichry, hurikány (jo už jsem taky zažil), a nejraděj mám podzim. Ale když se z ničohonic zahřmí tak se někdy taky leknu až nadskočím *smich*

ver*
hodnocení

0x
Fobie z bouřky může být dost nepraktická, může tě potkat prakticky kdekoli. A strach se může stupňovat. Chce to dobrého KBT terapeuta. Fobie jsou obecně psych. poruchy, kterých se s dobrou pomocí zbavuje nejsnadněji. Znala jsem paní, co měla strašnou fobii z koček. Takovou, že nemohla v krámě projít ani uličkou, kde bylo kočičí žrádlo nebo stát na zastávce, kde byla kreslená reklama s kočkou. O živých kočkách ani nemluvím, to omdlévala. Trvalo 6 týdnů s KBT terapií a dokonce na kočku sáhla. Nikdy je nebude milovat, stále k nim má respekt, ale už to není panická hrůza. Zkuste si najít psychologa,co má na KBT výcvik. Teď je ideální doba, přes léto bývá bouřek hodně a k odbourání strachu jsou potřeba...

kristyn
hodnocení

0x
Ahoj,já jsem aec také bála bouřky ,ale asi od 8 let .většinou když byla tak jsem Zvracel a,pak se to ale nějak ztratilo a dnes už je to snad v pohodě:111

hodnocení

0x

Tohle léčí psychiatři. A je to docela dobře zvládnutelné. Nestyďte se a nějakého navštivte. Se zlomenou nohou taky půjdete k lékaři. Zlomená duše taky potřebuje léčit a bolí víc, než zlomená noha.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]