Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji pro dceru (8 let) pořídit kontaktní čočky. Ve své podstatě je potřebuje hlavně kvůli účinkování v představení - nechci aby někam spadla, neboť je náročná scéna i choreografie)
Dcera má cca 3,5 dioptrie (ten papír mám s přesnými údaji) ale čočky nikdy neměla a já nemám zkušenosti.
Je pro mě taky moc důležitá cena, neboť jsem samoživitelka. Můžete někdo poradit nějaký levný tip? A asi i na ten roztok na udržování... Ale opravdu potřebuji co nejlevnější..
Děkuji
ahoj,
dlouho jsem nosila kontaktní čočky, takže nějakou zkušenost s nimi mám.
Rozumím tomu, že je chcete pořídit co nejlevněji, ale zrovna na očích bych nešetřila (obzvlášť u dítěte). Já jsem si nechala oči přeměřit odborníkem, čočky jsem dostala bezplatně "zkusmo" jen tak, abych zjistila jak je budu snášet a teprve poté jsem si je koupila.
Pokud to chcete zkusit bez odborníka, je dost e-shopů, kde si snad vyberete. Čočky se kromě jiného dělí podle délky nošení - jednodenní, měsíční apod. U vás se zřejmě jedná o jednorázovou akci, tedy čočky jednodenní, kdy se čočky nasadí a po představení vyhodí, odpadá tedy úschova a s tím potřebný roztok na uchování. Jinak nošení čoček nikdy nebylo levnou záležitostí. Přimlouvala bych se nasadit je dcerce pod odborným dozorem, abyste v dobré víře nenapáchala více škody jak užitku.
Souhlasím s první odpovědí. Dodala bych vlastní zkušenost, pokud by jste se rozhodla pro čočky s roztokem. NIKDY NA NĚM NEŠETŘETE! Dostala jsem z toho zánět rohovky raz dva. Oči jsou hrozně citlivé a hlavně si pamatují. Takže příště už by ty čočky nemusela do očí vůbec dostat.
Z jakého roztoku jste prosím dostala zánět rohovky? Já jsem vyzkoušela snad už všechny (nosím čočky asi 15 let), nikdy nebyl problém. Ale nejlepší pocit mám z Renu, tak používám převážně tento.
Večerníčku, první rádce má pravdu, potřebujete odborní dozor. Oni to dcerku u lékaře naučí, jak si je nasazovat. Ale hlavně proto, že dioptrie Vám k zakoupení čoček v žádném případě nestačí, potřebujete znát další parametry, které Vy sama nezjistíte a doktorka je dcerce změří. Bez nich se fakt neobejdete. Když budou dceři čočky sedět, můžete je dále kupovat přes internet (tam jsou levnější), ale napoprvé to bez lékaře nepůjde.
Dobrý den,
děkuji za Váš dotaz. Takto na dálku je však velmi těžké poradit Vám, které čočky by pro Vaši dceru mohly být nejvhodnější. Kromě parametrů jako je zakřivení a průměr, záleží také na materiálu, ze kterého jsou čočky vyrobeny, na obsahu vody či propustnosti pro kyslík. Může se Vám poté stát, že i při dodržení všech parametrů Vám čočky nebudou sedět a vyhovovat.
Doporučuji proto návštěvu očního lékaře nebo kontaktologa, který Vám čočky naaplikuje a poskytne zkušební pár čoček. Vyhnete se tak riziku, že by Vám zakoupené čočky nevyhovovaly.
Přeji hezký den, Eva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.