Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovolená v létě u moře

Od: katerina* odpovědí: 13 změna:

Tak už se pomalu blíží letní dovolená mnohým z nás. Já přemýšlím nad zájezdem k moři a chtěla bych ho koupit na poslední chvíli za dobrou cenu.Jak tak se na ty nabídky zahraničních destinací dívám, tak asi nejlevněji mne vychází Egypt, na týden s all inclusive za 8.tis.Kč.Je to trošku šokující cena ve srovnání např.s Řeckem nebo Španělskem.Tam bych zaplatila mnohem víc a většinou all inclusive tam nebývá, zvláštní,ne? Přitom je to blíže než Afrika a cesta letadlem kratší. Není to třeba z důvodů tak levné, že je v Egyptě moc horko, nebo tam chybí zelená příroda? Co na tom ty cestovky mají tak kouzelného, že na vývěskách v nabídkách dominuje ten Egypt nad ostatními destinacemi a jakoby lidi ne a ne,to kupovat, trošku podezřelé mi to připadá.Jeden kamarád v práci mi řekl, že byl na zájezd do Egypta naštvanej, protože zaplatil v lastu13500Kč.a když se vrátil domů, tak to bylo za 8500Kč.a říkal mne, že 5tis.Kč.vyhodil do vzduchu.U jiných destinací, ta cena padá jen nepatrně a tak je malá šance prodělání. Poradťe, kam jet na dovolenou, aby to stálo za to?Jak hodnotíte ten Egypt?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

0x
Pokud vam nevadi ze se pravdepodobne pose*ete a vsude z vas budoubtahat prachy,jedte do egypta.
V Egyptě jsem s rodinou byl asi 12x, nikdy se nikdo z nás nepo... Je to o přístupu. A peníze z nás tahali cca před 15 lety naposled...

hodnocení

0x

A co Bulharsko? V Primorsku je to dobrý a v Kitenu. Sice moc lidí někomu může vadit, ale mně se tam líbilo a jela bych tam klidně zas. V Kitenu bylo krásně čisté moře. Do Egypta mě nikdy nikdo nedostane, ani zadarmo.

alby25*
hodnocení

0x

Ahoj,

na Egypt nedám dopustit. Byla jsem tam několikrát a i letos na podzim se tam hodlám vydat opět. Pokud jsem dobře pochopila, trápí Vás otázka proč je to tak levné a proč to cestovky inzerují tak často. Tak na to neumím odpovědět, možná současné politické dění, netuším. Tím, že jsem Egypt poznala i jinak v době, kdy tam byla stabilnější politická situace (plavba po Nilu, pyramidy, Luxor atd.) netoužím po dalším poznávání, jedu si tam pouze odpočinout k moři. Ideální pro nás je duben, květen a pak říjen - počasí super, převratná horka nehrozí a i pro toto období seženete velmi výhodné ceny na tzv. last minute.

Pro mě dovolená v Egyptě je super - záleží, co od toho očekáváte. Pokud úslužný personál,nádherné moře, potápění, vždy slunečné dny - není co řešit. Samozřejmě má i negativní stránky a tady taky asi záleží na úhlu pohledu - pro mě to jsou neukáznění turisté ruské národnosti. Věřím, že rozšíříte řady těch, kterým se dovolená v Egyptě líbí.

Jinak z průjmu strach mít nemusíte, doporučuji ihned po příletu zajít do první lékárny a koupit si jejich léky - Antinal či Drotazide (nebo si nechat předepsat u nás od lékaře Ercefuryl) a při prvních příznacích potíží ihned nasadit. Zabírají spolehlivě a rychle.

Jsou dva typy lidí, ti co navštíví Egypt a víckrát už tam nemusejí, ale pak jsou takoví, kteří se tam rádi vracejí -luxusní dovolená za minimum peněz. Rady ostatních jsou možná užitečné, ale nejlépe je si to vyzkoušet tak nějak na vlastní kůži.

doplněno 30.05.15 23:40:

ráda bych doplnila, že jsem poměrně velký cestovatel, takže znám dobře nejen Egypt k němuž zněl úvodní dotaz. Z evropských destinací, které jste tady zmiňovali znám Bulharsko - dobrá strava, moře ne vždy nejčistější. Jih Itálie - Kalábrie - pro tu mám taky srdeční slabost, poznala jsem ji v době, kdy Liparské ostrovy byly téměř turisty nepolíbené. Dnes je to už taky velmi vyhledávaná destinace. Řecko - ostrovy jsou opravdu krásné. Španělsko či Portugalsko - taky tam bylo super.

Chorvatsko jsme navštívila několikrát, naposledy vloni, ale kapku netradičně. Měli jsme pronajatou jachtu, zastavili jsme tam kde jsme chtěli, okoupali se daleko v moři, nikde přeplněné pláže - jen tato destinace není pro našince úplně z nejlevnějších.

Pokud víme, co od dovolené očekáváme - není nesprávné volby.

hodnocení

0x

Já doporučuji Itálii, tam je všechno, hory, moře, jezera, kultura, architektura, možnost výběru, zda jet na sever, do středu nebo na jih Itálie. Každý kout Itálie je jiný, ale přesto slunečný *slunce*.

sebod*

cibetkava. Vyhledejte si čerstvé informace o jihu Itálie. Pokud možno ne z našich českých zdrojů. Jih Itálie začíná být pro turisty nepřijatelný. Díky uprchlíkům. Řecko na tom začíná být stejně, Chorvatsko bude následovat. No, ale zase ten, kdo je pro to, abychom jim pomohli, má možnost se jet přesvědčit na vlastní oči.

Jih Itálie není jen Sicílie, Kalábrie je také moc pěkná, tam snad ještě nejsou přivandrovalci. Do Chorvatska bych nejela ani zadarmo, ležet na kamení, to je lepší jet na pískovny k Třeboni. S tou pomocí, to bych jim pomohla ráda: nalodit se a ať plavou odkud přišly nebo by se je mohli vzít Amíci, stejně stojí za všemi konflikty.

mp*

To děláte velkou chybu, sám Vám mohu jmenovat několik pisčitých pláží a to jsem nebyl na všech místech. tak třeba Baška na ostrově Krk - písčitá pláž asi 2 km. Zlatni rat na ostrově Brač. Pisčité pláže na sever od Zadaru v Ninu. Užasná písčitá pláž ve Valbandonu na Istrii a asi bych si vzpoměl i na další. Pobřeží Chorvatska je pestré. Je fakt, že tam jezdíme na kolech kolem pobřeží, to se dají objevit různá pěkná zákoutí. Pokud jedete s cestovkou, tak je třeba lépe vybírat, protože je menší akční rádius. Sám bych třeba určitě nejel do Umagu (nejšpinavější pláž, co jsem viděl, ale zase 10 km nad Umagem - nádhera). Do Rabacu - šílené kopce, když chytíte ubytování 100 m nad mořem, tak jen chodíte, a narvané pláže. Asi do Pakoštane - je to tam mrtvý. Makarská se mě taky moc nelíbí - pobřeží, a hned kopec. A do Egypta ani zadarmo. To není dovolená, ale trestanecký tábor s vymezenými zónami. Je to ale levné.

doplněno 30.05.15 22:19:

Ale jinak - pískovny v Třeboni. Byl jsem tam asi dvakrát, a nevěřil jsem, že u nás existuje něco tak úžasného na koupání. Tam je fakt iluze exotiky maximální. Vidíte, že se nemá nikdi nic stavět proti sobě. Nakonec i ten Egypt je asi skvělý, ale určitě ne v uzavřených resortech, kde Vás jednou vyvezou na velbloudech, podruhé na čtyřkolkách, jedno šnorchlování, jedna mešita a konec.

flip

Pardon že do toho skáču - koukáme teď také po dovče, zdá se že se v Chorvatsku vyznáte - předběžně máme zamluvené ubytování v Sukošanu - neznáte to tam? Hledáme něco blízko, jedeme s malým dítětem - koukala jsem hlavně na úroveň ubytování, vybraný apartám vypadá dobře, je to kousek od Zadaru, tak věřím, že program si uděláme, o moře až tak nejde.. Případně dáte nějaký tip? Hledala jsem hlavně přes booking.com.

mp*

V Sukošanu je největší kotviště jachet v celém Chorvatsku. Minulý rok jsme byli kousek vedle v Pakoštane, a připadalo mě to tam dost mrtvý. Zrovna ta část pobřeží mezi Zadarem a Biogradem na moru mě moc nesedla. Samozřejmě se tam taky najdou pěkná místa. Ale, celé pobřeží lemuje stará Jadranská magistrála, která vede místy přímo u moře. Takže na kolech jsme jezdili za dost velkého provozu (to třeba na Istrii projedete na kole od severu k jihu při pobřeží, více méně přes kempy a po cyklostezkách). Spíš se mě to líbilo v Zadaru a severně od něj - Nin, Vir. A pak zase jižněji poloostrov Murter. Třeba koupání mezi Tisnem a Jezerou - super (ale hodně ježků). A přímo v Jezeře i písčitá pláž. A pěkná městečka. A taky se dá půlka polostrova projet při pobřeží na kole. Blízko Šibenik, a dobrý výlet na vodopády řeky Krka - tam je to dobré se vydat na celý den i s koupáním. Je tam dost vysoké vstupné, mysleli jsme, že tam zajedeme jen na hodinku, a to se nevyplatí.

doplněno 30.05.15 23:35:

Ještě jsem úplně zapoměl na Vransko jezero. Tak to má atmosféru. Koupat se tam nedá. Je to ráj sladkovodních rybářů. Okolí je tak zarostlé, že jsme tam dvakrát zabloudili a tolikým křovím jsem snad v životě neprolezl. A je tam rezervace ptáků.

flip

Díky za vyčerpávající odpověď, už koukáme na Nin :)

mp*

Ještě jsem zapoměl, že u Ninu je super bahení jezero. Všichni se v tom vyvalují, a vypadá to tam jak v Africe. Děti jistě ocení. U Sabunike je pláž, jak vystřižená z Bulharska - nejjemnější píseček, na který jsme v Chorvatsku narazili. Směrem na Vir je zase pobřeží, jak na baltu. Písečné strmé stěny. Pak teda velmi mírný vstup do moře. 200 m od břehu voda po kolena. Na ostrově Vir už je moře zase více kamenité.

sebod*

Cibetkava. I Chorvatsko má krásné písečné pláže - teda spíš plážičky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]