Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak do Zoo Ústí?

Od: pitrs* odpovědí: 8 změna:

Zdarvím, najde se tu nějaký Ústečan, který poradí? Chystáme se do zoo Ústí n.L. vlakem. Nikdy jsme tam nebyli. Dá se to z hlavního nádraží ujít pěšky? Hlavně děti (2, 6, 10 let). Na jejich stránkách jsem koukal, že se tam dá jet i trolejbusem, ale nevím kde vystoupit?

Díky za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinas*
hodnocení

1x

Zdravím, z nádraží je to pěšky dost nepohodlné. Jde se asi 15min po úzkém chodníku u frekventované silnice. Lepší je to autobusem.

Zoo je z centra města dostupná městskou hromadnou dopravou z Mírového náměstí (cca 200 m od Hlavního nádraží), trolejbusové linky č. 51, 55, 56, 57, 58, 59 směr Krásné Březno.

Projděte od hlavního nádraží přes přechod rovně a tam jsou autobusové zastávky. Vystoupíte 2. zastávku - Vojanova, ZOO.

A jste tam. *hej*

Užijte si to. Naší zoo miluju. Přeji příjemně strávený den.

foxik270
hodnocení

0x

Dá se jít pěšky a odhadem to potrvá cca 20minut. Trolejbus staví přímo u zoo a zastávka se jmenuje Zoologická zahrada. Číslo busu si nepamatuji.

doplněno 29.05.15 10:14:

Zastávka je Vojanova zoo, trolejbus č. 56. Zoologická zahrada je zastávka z druhé strany, moje chyba :) .

hodnocení

0x

Já su z Jižní Moravy a na mapách jsem během minuty našel, že vzdušná vzdálenost vlakového nádraží a Zoo je 1,4km.

Takže ujít se to dá. Problém vidím, že zrovna v tomto místě ja kamenolom. Vedle kamenolomu je železnice, pak silnice a pak už teče Labe. Nevím jestli jsou tam i chodníky (asi ano).

Ale pochodovat s dětmi kolem frekventované silnice nebude moc zdravé a příjemné.

V trolejbusu určitě nepojedeš sám, tak můžeš požádat cestující, aby tě upozornili na zastávku ZOO.

srtejc
hodnocení

0x

Vyberte si zda autem, městskou dopravou, na kole či pěšky: mapy.cz/...

pitrs*
hodnocení

Díky všem moc za radu. Sice jsme zvyknutý na túry, ale vidím to na ten trolejbus, ať je klid a děcka sa neunaví ještě samotným vstupem do Zoo. :)

martinas*

Dobrá myšlenka. Zoo je hodně členitá a půjdete stále do kopce. Nicméně má dost zastávek se skluzavkami a prolézačkami.

dwdwd

No já bych ale hlavně šel hornim vstupem. Zoo je v opravdu příkrém svahu a myslím, že je lepší jít směrem dolů... Nicméně myslím, že tam jezdí i takový mini vláček, který Vás odveze za drobnou úplatu nahoru.

martinas*
hodnocení

0x

Ještě jsem si vzpomněla na zážitek z dětství. Strejda s tetou nás vzali do zoo a dodnes na tu událost vzpomínají. Máj lásky čas a v zoo se opravdu láskovalo vše co mohlo. Některé druhy s patřičnými zvuky.

Tákže... už si připravte vysvětlení co že to vlastně dělají. Předpokládám, že se to za ty roky nezměnilo. I když... třeba vám to vysvětlí sami děti. Ony už dnes mají větší přehled.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]