Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvoji platba pojistneho vs urad prace

Od: wertm odpovědí: 2 změna:

Kdyz nastoupim do zamestnani nebudu v nem spokojen nebo bude mimo muj obor a nebudu ho zvladat, tk kdyz treba po tydnu odejdu a zustanu na uradu prace, tk muzou me vyradit z evidence?Kdyz uz nestihnu do tech 8 dni nahlasit ten nastup a konec treba 5 denniho pracovni pomeru a zustanu na UP bez nahlaseni tohoto kratkeho pomeru?Vim ze bych jim to mel oznamit, ale na druho stranu by to bylo hodne vyrizovani kvuli jednomu tydnu se odhlasovat a zas prihlasovat na UP, myslim jestli nebude problem s tim ze kdyz jsem na UP a plati za me pojisteni stat, a budu tam mit i platbu od zamestnavatele za ten tyden

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Nechcete-li si přivodit "nepříjemnosti"

a sám si hradit zdravotní pojištění,

rychle pusťte podobné myšlenky/nápady z hlavy!

Samozřejmě, že by to byl problém.

Při registraci jste obdržel "Základní poučení uchazečů o zaměstnání" a podpsal jste, že jste byl seznámen se svými povinnostmi i právy. Doporučuji to rychle dohonit a pravidla důkladně pročíst.

————

Až na pár výjimek je podle mne týden moc málo času na zjištění, jestli práci zvládnete. Zapracování většinou trvá déle. Zkušební doba trvá zpravidla tři měsíce – já bych si na "rozkoukání a vyzkoušení" nechala víc času.

sgwgwegw
hodnocení

0x

To samozřejmě problém je. Jednak z hlediska podpory, na kterou už nemusíte mít nárok a bral byste ji neoprávněně. Krom toho si dejte bacha, abyste za nedodržování pravidel nebyl z pracáku vyhozen a neskončil tak, že si budete sám platit zdravotní. Krom toho když jste bez práce celý den doma, tak co máte tak důležitého, že se nestihnete otočit na pracáku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]