Nejste přihlášen/a.
Jsem 21 dní po výronu v kotníku. Noha je mírně opuchlá a modřiny jsou už jen v oblasti prstů. Potřeboval bych už konečně chodit. Poradíte, jak na to? Stáhnout elastickou bandáží, ponožkou nebo něčím dalším, co opravdu pomůže postavit se konečně na vlastní nohy? Děkuji za odpovědi.
Dělejte jak uznáte za vhodné.Já osobně bych se řídil radou lékaře!
Jinak na toto dle rozsahu zranění jsem měl klid na 3 týdny až po sádru na 5 týdnů a pak ještě měsíc v klidu bez zátěže a pooté teprve na rehabilataci postupné zvyšování zátěže (celkem lehce přes 3 měsíce PN) Jinak jsem dostal doporučen, mimo klid a nezatěžování postižené končetiny, Priessnitzův obklad ( celostnimedicina.cz/...
Pokud výron dostatečně nevyléčíte, budete mít sklon k výronům už napořád. Výron má být co nejdříve po události ošetřen chirurgem - ten udělá rentgen a kotník správně zafixuje. Doporučí většinou chlazení (např. mraženým hráškem), aby otok co nejdříve splaskl. Pak byste měl ještě nějakou dobu nosit ortézu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.