Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střevní potíže

Od: klarina odpovědí: 14 změna:

Dobrý den potřebuji pomoct včera jsem měla horečku skoro az 39° dneska už mám normalní teplotu ale za to mám celkem silné střevní potíže mám prostě průjem a chodím každých 5 minut na záchod už jsem si vzala 4 prášky aktivního uhlí CarboMax ale příjde mi že mnou jen prochází že teď když jdu na záchod tak v míse to uhlí je, vůbec mi nepomáhá a to jsem si první vzala v 9 ráno opravdu mě silně bolí břicho plánovala jsem jít dneska k doktorovi ale pochybuji že bych tam došla nemocnici mám daleko a myslím že bych musela za každý keř cestou jít. Poradíte mi prosím?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Ahoj, pokud je to "běžná" střevní chřipka, tak do tří dnů odezní. Do té doby musíš zatnout zuby a vydržet. Pokud se to ale nebude zlepšovat (zkus i Endiaron, ničí mikroby ve střevech), tak budeš muset za tím doktorem, zkus se s někým domluvit, ať tě hodí autem, v čekárně je určitě wc.

A především, průjmem ztrácíš tekutiny, takže moc a moc a moc pij, dobrý je i rehydratační roztok Kulíšek, který doplňuje i ztracené minerály.

hodnocení

1x

Poslední snad půlrok to koluje po celé republice - silné křeče a průjem se zvracením. I při použití endiaronu to může trvat ty 3 dny...

Manželce ale Endiaron vůbec nezabral a podle doktorky je letošní bacil nějak jiný - zabírá pouze lék Ercefuryl, který je na předpis - takže k doktorce, pokud vám problémy do 2 dnů neodezní.

A jak bylo psáno - i přes zvracení a průjem musíte pít - hodně pít a snažit se to udržet v sobě co nejdéle.

doplněno 27.05.15 13:46:

a odtud rčení "když je to zadarmo, ať ma to aj roztrhá"

doplněno 27.05.15 14:25:

U nás to v únoru chytly děti - pěkně po 4 dnech, pak manželka. Já preventivně kloktal 1-2 dcl. slivovice s medem - byl jsem bez újmy :)

Sestra má 4 děti. Dnes mi psala, že nejde do školky - další (snad třetí) kolo během 3 měsíců. Jenže oni jsou trochu blázni - nemají rádi lékaře a jsou na "zdravou výživu" a homeopatika... Takže si to pěkně ods..ou...

ver*
hodnocení

0x

A nemůže vás někdo odvézt? Hlavně hodně pijte, aby vám ještě nebylo špatně z dehydratace...

hodnocení

0x
Zdravím.Velmi osvědčený lék,který používám i na cesty je Endiaron.
100% úspěch.Zcela jistě máte kolem sebe dobrého souseda,který by Vám do lékárny zašel...
Pokud ne,tak živočišné uhlí,pokud vím,se má brát 3-4 tablety 3x denně.
Vezměte si další,uvařte si velké množství neslazeného černého čaje,abyste nebyla dehydratovaná a šupejte do postele.Pokud se to k večeru zlepší,což by evidentně mělo,vezměte si buďto suchý rohlík,nebo si uvařte rýži a malinko jí snězte.Samozřejmě suchou.
Ještě malá rada,při průjmech je také moc dobrá ledová Cola,po lžičkách.
Pokud se to zítra neustálí,lékař bude nejlepší volba.
webbiecz*

Ledová Cola se dává po lžičkách při zvracení, nikoliv při průjmu.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jestli jste se napila vody z kohoutku někde na Praze-6, tak potvrzení od doktora potřebujete pro uznání odškodnění. Ovšem, pokud jste v poslední době na Praze-6 nebyla (a vodu nepila), tak si tu střevní chřipku odmarodíte zdarma. Zdravím!

P.S. Měl jsem to nedávno, byla to síla a bylo to zdarma. Hlavu vzhůru a pevný svěrač!

doplněno 27.05.15 13:52:

jmlc - to roztrhání snad nehrozí, ale horší bylo, že skutečně žádné domácí léčivo nezabralo.

wanesa*
hodnocení

0x

Ať vám někdo koupí IMODIUM - je to nejúčinější lék na průjem.Zabírá do cca 3 hodin,pak je dobré si vzít pro jistotu ještě jeden a máte klid.Tak se všechno v těle zarazí,že si potom dojdete až za pár dní.Vzkoušeno na celé rodině .Když jsme od malé chytli průjem,zvracení...to byl očistec...trvalo to asi tři dny,horší byl ten žaludek...

zbozi.cz/...

ver*

Jenže imodium neřeší příčinu průjmu, ale jen staví. Je spíš na takové ty stresové průjmy atd. Ale pokud je to nějaká viróza či něco podobného, je lepší ten endiaron, který léčí příčinu

wanesa*

No,těžko to byl "stresový průjem" když malá 3 letá zvracela a měla průjem a my to chytli od ní-celkem 5 lidí.Dostali jsme od ní všichni nějakou virozu ,která trvala u všech pěti lidí 3 dny...Smecta a tyto ostatní léky také neřeší příčinu.Imodium nám výborně pomohlo i v Africe,ihned průjem zastaví.Nemůžu si ho vynachválit...

martinaa*

Imodium skutečně neřeší příčinu, jen pozastavuje peristaltiku, stejně jako Smecta.

Endiaron naproti tomu ničí nežádoucí mikroorganismy ve střevech a je to v podstatě dezinfekce, ale někdy ani on nestačí.

fakirka

Zkuste SMECTU, dává se to dětem. U nás zabrala až ona a to jsme zkusili fakt všechny výše jmenované.

klarina
hodnocení

Díky všem moc za odpovědi, vážím si jich. Ne od Prahy bydlí daleko, také jsem o tom slyšela. Nejhorší je, že já opravdu to černé uhlí vylučuju. Odpoledne jsem si šla na 4 hodiny lehnout a a už to bylo trochu lepší. Dala jsem si polévku a teď jím piškoty namáčené v čaji. Teplotu už naštěstí vůbec nemám. Endiaron a smectu zkusím zítra, třeba se to do té doby ustálí.

webbiecz*

Uhlí musíte vylučovat, to se nevstřebává... Nicméně s tou polévkou opatrně, to není úplně dobrý nápad...

hodnocení

0x

Když jsem šla se silným průjmem k lékaři, použila jsem dámskou vložku. A další 2 v tašce.Nic se nestalo, dopadlo to dobře, ale bylo to jištění - co kdyby najednou nečekaně "zahřmělo"? :-D

Polévka není vhodnou potravinou pro lidi s průjmem. Doporučuje se suchá vařená rýže, ta staví a také nastrouhaná mrkev. Nejlépe vařená. Nebo vypít aspoň ten vývar z ní. Uhlí Vámi jen prochází a dezinfikuje zažívací trakt. Takže svůj účel plní. Na zastavení nejlépe Endiaron či Ftalazol. Můžete zkusit i rohlík /ne čerstvý, ale už kapánek zatvrdnutý/ a černý čaj, raději neslazený. Uvidíte, že to přejde. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]