Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excise, pro vzorek ekzému - dermatologie

Od: martha odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám na kůži už velmi dlouhou dobu malé svědivé místo. Vystřídala jsem kdejakou mastičku ale ne a ne se toho zbavit. Chtěla bych, aby mi konečně udělali nějaký laboratorní test, co to mám vlastně přesně za padoucha, který mi způsobuje tyto potíže. Doktorka mě straší nutností excise části kůže, pro rozbor. Byl na tom někdo? Jak moc to bolí? Pomohlo to někomu v léčbě?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kutululu
hodnocení

2x

Vaše kožařka nepozná o co se jedná?

Já si tedy myslím, že odebrat vzorek je až úplně poslední řešení. Moje známá měla asi tak 2cm svědivá kolečka úplně po celém těle, kožní nedokázala přesně určit o co se jedná (protože ve výsledku se pak zjistilo, že to byla nějaká dost málo známá vyrážka), vyzkoušela nějaké masti a když to nepomohlo, tak ji poslala do nemocnice na tzv. "demonstraci", kde bylo asi 10 doktorů, každý si individuálně vyrážku prohlédl a poté řekl, co si myslí, že by to mohlo být. Asi 4 lékaři se shodli a nasadila se léčba a za týden bylo vyléčeno ;) Víc hlav víc ví.

hodnocení

0x

Také jsem měla na několika místech svědivé kolečko. Nkolik let kožařka mazala a stříkala a mazala něčím jiným. Nakonec, po známosti, mě zavřeli na kožním ve špitále, kousíček vyřízli a poslali patologům A ejhle, ona to psorka! Netypická, ale lupča! Mrcha jedna! Byla to ona! *plac*

mate59
hodnocení

0x

Zákrok se udělá na chirurgii.Dr.píchne do toho místa injekci,omrtví a skalpelem vyřízne kousek vzorku.Píchne akorát injekce, pak nic necítit.Ránu zalepí a ten jeden štich jsem si vybral za 10 dní sám,abych tam nemusel čekat.Dnes tam nic není vidět,excise vyvrátila púvodní diagnozu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]