Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prošlý šampon na vlasy

Od: shampoo odpovědí: 11 změna:

Může se ještě teď v květnu používat šampon, na kterém je napsáno Minimální trvanlivost do 31.12.2014? Nemůže to vlasům uškodit?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

1x

Ani by mě nenapadlo sledovat trvanlivost šampónu (ona tam fakt je?). Byl-li uskladněn v normálních podmínkách, nemohlo se mu nic stát.

hodnocení

1x

U těchto výrobků to nemá žádný špatný vliv. U potravin je to o něčem jiném. Sýr s tímto datem bych nejedla, šampon bych v klidu použila.

Když jsem uklízela u babči skříň, našla jsem zastrčené mýdlo FA, ještě v krabičce. Bylo do poloviny roku 2010. Zasmála jsem se tomu, mýdlo myje dobře a s pokožkou se mi nic nestalo. Jaga.

hodnocení

1x

Při vyklízení jedné prdejny jsem tam našel 2 litrovou láhev šampónu, který prošel v roce 2010. Normálně ho několik měsíců používám a vlasy mi zatím nevypadaly :-D.

Babko, co se týká mýdel, někdy před 15 lety jsem dostal bednu různých mýdel z pozůstalosti. Byla na nich cena 3,60 Kčs. Dodnes jsem nemusel kupovat mýdlo :-P .

pohanka*
hodnocení

1x

Používám i rok staré šampony.

Starší chemii mám u úklidových prostředků a dávám je do vody na vytírání. Pokud byste chtěl být opatrnější, tak s nimi vytírejte jenom chodby, sklepy, venkovní schody, garáž.

hodnocení

0x

Asi bych ho nejedl, ale jestli ho skladujete 3 roky ve tmavé místnosti a v chládku, nemůže se tomu nic stát... Změna může být v konzistenci - nějak to zrosolovatí nebo udělá emulzi...

Jesti máte psa, můžete to použít na něj...

mohajkova*
hodnocení

0x

já určítě ne *stop*

buss
hodnocení

0x

Bál bych se, že olysám, některé přísady už nebudou funkční, degradovaly.

hodnocení

0x

Šámponu na vlasy bych se nebála. Stačí se jednou umýt a uvidíte. Ale používala jsem asi trochu prošlý krém na opalování - nebyla tam napsaná spotřeba. Měla jsem úplně červený spálený obličej po něm. Místo krásného opálení jsem vypadala jak alkoholik.

hodnocení

0x

U šamponů nesleduji trvanlivost. Dost možná si občas umývám hlavu něčím s prošlou lhůtou. Bez následků, věřte tomu.

Ale také používám šampon jako prací prostředek na ruční praní nejfajnovějších kousků oblečení. Mohér, kašmír... Kolegyně Pohanka radí v případě velkých obav použít jako čísticí prostředek, já dodávám, že je možno použít i jako prací prostředek. Kdyby jen na přeprání ponožek. Ale rozhodně nevyhazovat.

pohanka*

Dobrá připomínka bimbam, též s nimi přepírám jemné spodní prádlo, dobře odmašťuje.

rebel*
hodnocení

0x

taky mám jeden stary prošly šampon jen 11let prošly a je v pohode zatím mi vlasi drži kde maji :D

Prošlý šampon na vlasy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]