Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto a insolvence

Od: lokoli odpovědí: 9 změna:

Dobrý den

jsem již pátým rokem v insolvenci a teď v srpnu končím.Minulý rok jsem dostala autíčko,abych se mohla dopravovat do práce, staré 20 let, leč pojízdné. Vím že jsem ho měla nahlásit správci,ale pokud by mi ho prodal, neměla bych se jak dopravovat do práce.Nevíte zda při ukončení insolvence nahlíži soud do registru vozidel nebo tak? Přepsat bych ho mohla ale EkO daň je vyšší než hodnota celého vozu, a žádného ZTP neznám na koho by to šlo bez poplatku. JInak celá insolvence probíhala bez problému mám splaceno více než 30%.

děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Já bych to na Vašem místě neriskovala.

Auto a insolvence

sebod*
hodnocení

0x

lokoli. Auto jste klidně mohla správci přiznat. On by Vám ho neprodal, nebojte se...

doplněno 25.05.15 22:13:

Ivzez. Správce nijak neřeší to, zda si dlužník během oddlužení cokoliv koupil. V případě velmi drahé věci by ho mohl zajímat původ peněz na koupi. Dlužník při jakékoliv koupi, která je někde dohledatelná ( výpis LV, zápis v TP) riskuje to, že jestliže nesplní podmínky oddlužení a to mu bude např. zrušeno, mu bude dotyčný předmět prodán v dražbě.

hodnocení

0x

Přepisem přes ZTP si nepomůžete neboť první přeregistrace po osvobozené je zpoplatněna.Pkd je v tzv "polopřevodu tak v půlce letoška zanikne-musí se dokončit polopřevod!Pkd je neustaále na dárce- tak sepište smlouvu o dlouhodobém zapůjčení !

Jinak dvacetileté byť zachovalé auto má cenu šrotu-pokud to není raritní model!(do cca5 000kč)

doplněno 26.05.15 18:16: Vždyt si odporujete.Nahoře v dotazu píšete :"Přepsat bych ho mohla ale EkO daň je vyšší než hodnota celého vozu, a žádného ZTP neznám na koho by to šlo bez poplatku. " a yí v odspovědi píšete :"Auto není v polopřevodu, musela jsem ho loni přepsat na sebe, protože mi nějaký dobrák ukradl obě SPZ, a bez přepisu by mi nové nedali."Tak již je vaše a zřejmě jste musela Ekovýpalné + poplatky (evidenčnní-cca200kč,přihlašovací popl.800kč a za RZ 450kč)zaplatit jinak byste po odcizení RZ na sebe napřevedla tím pádem je Vám nějaký ZTP s prominutím na dvě věci na ho... a na nic!
lokoli
hodnocení

Auto není v polopřevodu, musela jsem ho loni přepsat na sebe, protože mi nějaký dobrák ukradl obě SPZ, a bez přepisu by mi nové nedali. Já vím že přepis stojí peníze, ale ZTP neplatí EKO daň. Vůbec nevím co teď dělat, protože na jiné mít nikdy nebudu.Jde mi o to jak postupuje soud při ukončení zda prohlíží registry nebo tak.Katastr je voně přístupný ale auta?

sebod*

lpkpli. Už jsem Vám jednou odepsala. Ins správce nijak neřeší Vaše auto. Buďte v klidu

lokoli
hodnocení

Milý diesle děkuji za báječný postřeh.

Ne že bych si odporovala,ale na to že byla zaplacena EKO daň při pořizování nových značek jsem ABSOLUTNĚ

zapoměla.Paní i na úřadě mi potvrdila že bez zaplacení eko by mi nové nedali.

Každopádně pro jistotu auti přepíšu, těch 5 let bylo velmi krušných (ale za blbost se platí, to nepopírám) a jsem ráda že je mám za sebou.Teď už můžu začít s čistým štítem.

Děkuji všem za postřehy, člověk je o něco moudřejší.

přeji hezký den a mnoho úspěšných rad

"Každopádně pro jistotu auti přepíšu, " kam a jak přepíšete-v registru jste Vy? Pokud byste přece jen nyní chtěla na někoho jiného -mohla byste si to ještě pohoršit,exekutor by mohl po vás chtí peníze utržené za auto.
lokoli
hodnocení

ANo v registru jsem majitelem já. Muj ins. správce mi v minulosti řekl že příjmy do 1000,-Kč se hlásit nemusí. Takže auti za 999,- prodám neteři...

davidvozak
hodnocení

0x

Dobrý den.

Dle mých informací soudy registr vozidel při ukončení oddlužení neprověřují. Jediný, kdo může napadnout Vaše oddlužení jsou věřitelé a správce. A šlo-li opravdu o majetek, jehož hodnota je nízká, domnívám se, že se nikomu nevyplatí danou záležitost řešit.

Hezký den JUDr. David Vozák

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]