Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo platí?

Od: garrix odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

dohadujeme se o takovém problému který má možná trochu něco společného s etiketou. Popíšu problém. Dvě ženy, stejně staré, ta jedna napíše té druhé že ji potřebuje jako modela pro nafocení nějakých věcí, a že by bylo dobré kdyby se ještě předtím setkali a zašli na kafé.

Moje stanovisko je takové že když žena č.2 po té druhé něco potřebuje, a řekne že by bylo dobrý kdyby ještě předtím zašli na kafé aby to probrali, tak by za žena č.2 to kafé měla zaplatit, případně i za ženou č.1 sama dojet.

Teď jsme to tak řešili ze srandy, ale začalo mě to vrtat hlavou že mám pravdu. Jo a žena č.1 a č.2 nejsou kamarádky, znají se akorát od vidění.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

3x

Zdravím, slušností je, aby platila žena, od níž vzešlo pozvání, protože tu druhou k něčemu potřebuje.

Notabene, když nejsou kamarádky.

majsterjoe*
hodnocení

1x

Platí ten, kdo zve. Bez diskuze.

Pokud se dvě ženy domluví že si zajdou na kafe, platí každá za sebe. Tady to vidím tak, že žena která něco potřebuje po té druhé, si s ní otom musí promluvit, platit by mohla ona.

mirex*
hodnocení

0x

Žena č.2, obzvlášť když jdou na kafé.

buss
hodnocení

0x

No já jsem pochopil, že první někoho zve, potřebuje ji, 2 je zvaná. Takže cvaká co zve. Nebo každá své, jsou-li si cizí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]