Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový dotaz a budu rád, když mi někdo poradí. Pracuji v nepřetržitém provozu. Mám 4 ranní směny+ 2 noční směny- všechno 12 ti hodinové směny. Potom mám 6 dní volno. Mám nárok na to, vzít si 6 dní dovolenou a být 18 dní doma bez toho, abych musel v těch 18 dnech jít do práce? Tohle řešíme v práci, jestli mají nárok na to, určit nám, že můžeme být jenom 12 dní doma( tj. 6 dní volno + 6 dní dovolenou) a zbylých 6 dní musím čekat, jestli mě nezavolají, že mám jít do práce. V pracovní smlouvě mám uvedeno, že : ,, Smluvní strany touto smlouvou sjednávají v rámci jednoho kalendářního roku pracovní pohotovost zaměstnance na pracovišti maximálně v rozsahu 400 hodin". Má na to zaměstnavatel právo, mi určit že nemůžu být opravdu těch 18 dní doma? Někde jsem se dočetl, že čerpání dovolené, pokud není v kuse musí byt nejméně 14dní. Poradíte mi, co s tím? Díky za rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.