Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, syn od bratra se moc špatně učí, ve škole nedává pozor...letos opakuje 7 ročník a vypadáto, že by snad opět neprošel. Jaké jsou teďka jeho možnosti do budoucna, když by znovu opakoval 7 ročník. je to vůbec možné.?
Smůla je, že bratr se s jeho mámou rozvedl, Ta jeho máma nedochodila snad ani učnák...je to taková spodina společnosti...Nikdo z naší strany nechápe kam dal brácha oči...ale bohužel stalo se...
Je smůla, že jsme nedokázali udělat pro díte lepší podmínky...i když jsme to mhohokrát zkoušeli..ale ten vliv z jeho matky je velký...a převychovat dítě přes víkend bohužel asi nejde..Dítěti vtloukat návyky jako je..čistota, pomáhat, učit se, .je asi strašně moc.. Dítě si asi myslí:´´Co to po mě tady chtěji?´´, já chci ke své mamince, ta po mě nic nechce...i když to tam u ní je cítit alkoholem, cigaretama...všude špína...Ale nic po mě tam nechtějí!
a tak roky ubýhají..a z dítěte se stává žák...kterého třídní učitelé v lásce jistě namají...Povinosti, prostě co má bráchův synek ignoruje...
Je to složitý...já si říkám...každý si může za svůj život...mrzí mě, že on nebude mít nikdy už dobré vyhlídky...ale může si za to sám..., nebo se má dítě omlouvat až do cca 16 let..?.Já si pamatuji, že jsem byl v jeho letech cílevědomí..ale neměl jsem příležitosti...Teď on ty příležitosti může mít..ale všechny je zahazuje svoji lenosti...je smutné se dál rozepisovat...je to přeci jenom rodina...ale jsem naučený, že ruce si musí umýt každý sám..
jaké jsou možnosti člověka...který možná podruhé propadne 7. ročník... Přiznám se, že nikoho takového neznám...a nenapadlo mě, že ho budu mít v rodině..Všechny z naší strany jsou cilovědomí, a pracovití lidé...ale on je spíše taková černá ovce,..bohužel...
Jestli se ptáš, jaké možnosti jsou člověka, který se špatně učí, tak bych ti řekl, že nic se před ním ještě nezavřelo a v životě může být i nadprůměrně úspěšný.
Jestli se ptáš na budoucí možnosti člověka, který to nemá v hlavě srovnané, tak bych ti řekl, že nejsou vůbec růžové. Jediné, v co v takovém případě můžeš doufat, je, že si namele hubu co nejdříve, v hlavě se mu rozsvítí a vrátí se zpátky na správnou cestu.
I když teď propadne a nějakým způsobem se mu v palici rozsvítí a začne dávat ve škole pozor a dohoní zameškanou látku z předchozích let, tak pak klidně bude moci podávát přihlášku na libovolnou školu (po 8. třídě bude mít ukončenou povinnou 9ti letou školní docházku, což je jediný předpoklad pro podání žádosti o přijetí na střední školu nebo učební obor).
I kdyby vylezl ze školy po 8.třídě a už dále nikam nešel (9 let má odchozeno a další škola už není povinná), tak pak si může základní i střední vzdělání dokončit v dospělosti, až mu dojde, že bez vzdělání si s velkou pravděpodobností nic nevydělá (nebo až si něco odsedí v díře za trestnou činnost, na kterou se dá, protože to bude jediný způsob, jak bude moci získat nějaké slušnější peníze).
Ten, kdo by ale potřeboval přes papulu, je ale tvůj brácha. Doufám, že podruhé už více používal hlavu. Tu velkou.
P.S. Jestli to chápu, tak kluk žije přes týden s mámou a na víkend je u táty? Zkuste ho vzít někam a tam mu ukázat a vysvětlit, kolik kdo třeba na stavbě vydělává: pomocný přidavač, zedník, instalatér, elektrikář, stavbyvedoucí, stavební dozor, stavební inženýr až po vedoucího (manažera). Vysvětli mu to na tvojem nebo bráchově oboru, případně na něčem, co kluka zajímá.
Hodně stěstí! Budete to potřebovat. Jinak budeš mít v rodině černou ovci, která je pořád jednou nohou v průšvihu a za kterou se budeš stydět.
P.P.S. On může i 2x propadnou v 7.třídě a pořád bude mít odchozených těch 9 let nezbytných pro podání přihlášky k přijetí na střední školu nebo učnák. Otázka je, kde ho vezmou. Snad jen tam, kde nenaplní třídu.
doplněno 24.05.15 06:42:Čtu ten původní dotaz ještě jednou a nechápu, jestli už jednou v 7.třídě propadl a letos ji jede podruhé? Jestli i letos propadne, tak přesto postupuje do 8.třídy.
7. ročník znovu opakovat nemůže, půjde do osmého. Bude mít samozřejmě problémy s látkou, protože vše na sebe navazuje.
U jednoho žáka s podobnými problémy se nám podařilo ho ukecat na holky. Že se jim mastné smradlavé vlasy nelíbí, že takhle žádnou nikdy mít nebude. Učit se snad nezačal, ale aspoň se trochu myl. Ale jestli je Váš synovec ťunťa, co ho holky neberou, tak ho ani tohle nezlomí. Chce to samozřejmě k tomu trochu diplomacie, ukázat mu ten problém "zevnitř" (třídní učitelka tedy udělala ve třídě anketu v rámci občanky s otázkou "Se kterým klukem byste nikdy nešly na zmrzlinu?" a jako možnosti dala všechno blbosti + "smradlavý, nemytý, se špínou za nehty" a nechala to pár holek ve třídě říct nahlas; pak si s klukem opět promluvila a přitom odkazovala na anketu).
Kluk už není mrně, nedá se mu vysvětlit, že to, že po něm něco chcete, je pro jeho dobro? Samozřejmě taktně, s ohledem na mámu (neútočit na ni, to by ho mohlo postavit do opozice k Vám). Nechat ho dojít k vlastnímu závěru, aby to byl on, kdo si uvědomí, že takhle to není dobře a jinak je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.