Nejste přihlášen/a.
Co dělat, když vám nic nevychází, nic se vám nedaří a nic vám nejde? Je lehké říct, hoď to za hlavu nebo něco takového, ale já jsem v situaci, že už jsem rezignoval cokoliv dělat a je mi všechno jedno a takhle se z toho nedostanu, ale vím, že když něco začnu dělat nebo kdybych se snažil něco dělat, že by mi to zase nevyšlo.
Ale vyšlo ti právě to,že jsi o tom napsal,že jsi dokázal o tom mluvit.Prožíval jsem totéž a nakonec jsem čekal kdy mi spadne chleba namazanou stranou na zem a začal si z toho legraci protože čim víc jsem se vztekal,že se mi zase něco nepovedlo tak to bylo horší.Začni se chválit-třeba to je dobře že jsem to napsal,někdo se zajímá o můj problém a já moc držím pěsti ať je to hned lepší-raduj se z maličkostí.Půjde to HODNĚ ŠTĚSTÍ!
Jste tajemný, jako hrad v Karpatech. Co se Vám nedaří - práce, vztahy se ženami...? Trochu se rozpovídejte, aby bylo možné se od něčeho odrazit.
Napíšete: Nic se nedaří a nic mi nejde. Tečka. Člověk přemýšlí o nejrůznějších problémech a z Vašeho pohledu to klidně může být třeba i obyčejná zácpa. Tak by chtělo napsat, o co se jedná.
VÍM, ŽE KDYŽ ZAČNU NĚCO DĚLAT, ZASE BY MI TO NEVYŠLO. To je hrozně nešťastný rys povahy. Pokud člověk něco začne dělat, měl by mít myšlenku, že se mu dílo podaří. Ne už dopředu lámat hůl, než začne, být přesvědčený o neúspěchu.
Manžel měl podobnou babičku. Ta věděla pokaždé už dopředu, že bude všechno špatně. Viz: Nedávejte ty peřiny ven, určitě bude pršet. Nepouštějte to dítě na houpačku, určitě z ní spadne. Nedávejte mu ten nový svetr, určitě si ho roztrhne. Nekupujte mu toho nanuka, bude ho určitě bolet v krku...a další a další a další...Prostě samé špatné myšlenky. Umořilo by to vola.
Proto, než něco začnete, měl byste mít zdravé sebevědomí a pocit, že se Vám to povede. A dělat pro to všechno. Ne už dopředu resignovat a "vědět" že to zase nebude k ničemu. V tom případě nemá cenu něco začínat. S Vašimi názory a s Vaší resignací si Vás představuju tak asi s hůlkou v domově důchodců. Nezlobte se, ale pořád mám v sobě ty hloupé a nešťastné babiččiny předpovědi. Moc se jí podobáte. Jaga.
Dobrý den, ono to bude spíše o vůli, než smůle. Zkrátka, když padnete "na hubu", tak se zase musíte zvednou a nečekat, že někdo zvedne Vás - spíše Vás jen překročí. Když si budete stále říkat, že jste "pechfógl", tak si zničíte sebevědomí a nebude ani vůle něco zkusit. Zkoušejte to dál a ono se něco zadaří (třeba to bude vypadat jako maličkost). Co takhle udělat jeden dobrý skutek denně? Hned bude lepší pocit. Zdravím!
doplněno 23.05.15 19:25:Také záleží na tom, co děláte a čeho se Vaše trable týkají. Jestli zakládáte desátou firmu a těch devět zkrachovalo, tak je to jiné, než když desetkrát nevyhrajete na los. Není možné, aby někdo měl jenom smůlu - možná tu smůlu občas berte jako štěstí (někdy je lepší, když se něco nepovede, když potom vidíte, kam by to spělo). A nahoďte pozitivní myšlení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.