Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěla jsem se zeptat zda mi hrozí vězení za obvinění z úvěrového podvodu, zatajila jsem celkovou výši nákladu ( půjček) co máme ve společné domácnosti. Společnosti jsem zaplatila asi dvě splátky a pak mě finanční situace donutila vyhlásit insolvenci.Nikdy jsem trestaná nebyla a jedná se o dlužnou částku v celkové výši 6800kč. děkuji za odpovedi
Říkáte jen půlku pravdy, insolvence pro dluh 6800,- to se směju až padám se židle. Pokud na to příjdou tak vám to spočítají, lhát a krást se nemá.
doplněno 23.05.15 13:17:Sebod já to pochopila ale nevěřím, že až ta "poslední" půjčka je klamavá.
Úvěrové společnosti podávají TO většinou na klienty, kteří nezaplatili ani jedinou splátku. Pak se to bere jako úvěrový podvod. V ostatních případech se podvod velice těžko prokazuje. To, že jste zatajili nějaké půjčky, není důvod k tomu, aby jste byla podezřelá z tr. činu (přestupku)
Lidus, tazatel nedal insolvenci kvůli dluhu 6.800,-Kč. Ta částka se týká půjčky, na kterou se ptá
doplněno 23.05.15 13:21:Není na nás tady, abychom řešili, zda i ostatní půjčky byly "klamavé". To přísluší policii potažmo soudům... A za toto klamání si mohou úvěrové společnosti sami. Ony moc dobře vědí, že člověk, který se na ně obrací s žádostí o půjčku je předlužený. Já osobně bych v první řadě trestala tyto společnosti.
Co se těžko prokazuje? To že někdo při sjednání úvěru lže, nebo údaje zkreslí či zamlčí, se prokáže úplně jednoduše. Vše je doložitelné v písemné formě.
A zamlčení dluhů je natolik podstatná věc, že se o trestný čin jedná. Tady není vůbec důležité, jestli chtěl či nechtěl splácet.
(1) Kdo při sjednávání úvěrové smlouvy nebo při čerpání úvěru uvede nepravdivé nebo hrubě zkreslené údaje nebo podstatné údaje zamlčí, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti.
Dobrý den, vězení za necelých 7.000,-? To snad ne. Rejstřík máte čistý, tak maximálně to bude podmínka. Ale, záleží také na tom, jakého budete mít právníka - třeba to uhraje ještě lépe. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.