Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,prosím co nejvíce odpovědí,abych to nějak rozlousknul
Jak je to s ošetřením zubů u téměř 3 letých dětí,když mají zubní kazy.Jdeme k zubaři a malý má určitě v puse zubní kaz a nedokážu si představit,že bych ho držel u zubaře,který by mu vrtal a plomboval zuby.Díky
Zdravím, honě záleží na přístupu doktora... ale narovinu, je to potřeba? Je. Kdyby si malý zlomil nohu, taky asi nebudete řešit "jak ho udržet v sádrovně"... prostě ho lapnete, bez řvaní, nadávání apod., a držíte. Tichým hlasem uklidňujete, pychicky zapůsobí třeba i malá odměna za statečnost (ovšem pozor, aby se z toho nestal zvyk).
Pamatuji si jako děcko, že jsem pro trhání utekl, chytili mne a tři drželi. A pak mám mít rád zubaře. Ale tehdejší a dnešní vrtačky...
Chodím s vnoučaty (3 a 4 roky) tak dvakrát do roka k zubaři. Ten větší statečně sedí s otevřenou pusou. Má také jeden kaz, ale zubař s tím nic nedělá. Prý to není nutné. Ten menší se hrozně bojí a řve (takže má taky pusu dokořán a je možné mu tam kouknout ). Doktorka mi říkala, že až tak není nutné těmhle malým dětem vrtat zoubky, že se spíš hlídá to, aby rostly tak jak mají, aby se předešlo deformacím čelistí apod. Takže se ničeho nebojte. V ordinaci jsou na děti zvyklé a Vy se obrňte trpělivostí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.