Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítel je lepší než já

Od: nemamjmeno odpovědí: 17 změna:

Mám super přítele, je moc hodnej a rozumíme si a postupně se dovídám o něm další věci. Nejdřív sem se dozvěděla že má auto, pak že má další auto takže má asi 4 auta a ztoho ještě nějaký v mládí rozbil, pak sem se dozvěděla že jeho rodiče bydlí ve velkým baráku a že si jde koupit další byt jako když si jde člověk koupit pivo, má vystudovanou vš a říká že neví co s prachama. Jenže já jsem proti němu uplně blbá :( neumím nic, s prachama sem na tom blbě, a sem uplně blbá :( nevím jak může někdo tak uspěšnej byt s takovým debilem jako jsem já, taky chci byt v něčem dobrá (hlavně kvůli sobě) ale nejde to :(( jo a začli sme spolu chodit ještě před tím než jsem se to o něm dozvěděla, takže s ním nejsem kvůli prachům, a vůbec nevím co mám dělat..

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Když s ním nejste k vůli prachům, proč to tedy řešíte? I kdyby takový majetek měl a jen se před Vámi nevytahoval, Vám to může být docela jedno. Z nějakého důvodu je právě s Vámi. Musíte mít opravdu hodně nízké sbevědomí. Což může být časem ve vašem vztahu na škodu nejvíce ze všeho. Nehodnoťte lidi podle toho, co mají nebo nemají a nesrovnávejte se s nikým.

doplněno 21.05.15 22:03:

Třeba jste k sobě jen zbytečně hodně kritická. Zamyslete se - proč by takový chlap chodil s " blbou a neúspěšnou" ženskou? Pokud o sobě takto budete smýšlet a dávat mu to najevo, dejte pozor, aby nedošel ke stejnému závěru a nevykašlal se na Vás. Můžete na sobě zapracovat, abyste se necítila méněcenná, že? Anebo si najít takového přítele, vedle kterého si budete připadat skvěle!

nemamjmeno
hodnocení

jo mám nízký sebevědomí :( psala jsem o tom že jsem proti němu socka (to se dá v mým věku tak nějak pochopit, a nemůžu za to že jsme nic nezdědila a tak) ale taky jde o to že jsem proti němu blbá a neuspěšná a to mě štve nejvíc

nemamjmeno
hodnocení

kdyžž jsem s ním tak je to v klidu ale jak jsem sama tak na něho myslím a napadají mě takový věci :( snažím se na něho byt hodná snažím se na sobě pracovat ale přijde mi to málo :/

hodnocení

3x

Já se předem omlouvám, ale tohle, co píšete, mi přijde jako hodně velké vytahování. Prosím vás, zamyslete se, co je pravda. Přece musíte vydedukovat z jeho chování, to co má na sobě, co jedl a kde to jedl, co koupil na sebe, pro vás, pro rodinu, jak hospodaří s penězi . . . atd. Nevěřte všecko, až do posledního puntíku. Někteří lidé musí dokazovat své kvality a kvality své rodiny proto, aby vypadali úspěšně. Dokazují to druhým a posilují sebe. Všechno znají, všude byli 2x, majetek je staví na podstavec hodnoty člověka. Myslí si. ;) Takoví lidé mají velmi malé sebevědomí. Říká se tomu Napoleonský komplex. Kdo má vysoké sebevědomí, ten ví, v čem jsou kvality člověka a nemusí se předvádět.

joudic*
hodnocení

2x

no a? jsem taky "terno" pro zlatokopky a co, na druhou stranu pracuju x hodin a rad, takze partnerka nemuze cekat, ze ji budu cely den obletovat jako motylek :) bud se mate radi nebo ne, budte mu dobrou milujici partnerkou a nereste nesmysly :) ikdyz tady to trochu zavani bohatyma papinkama, mozna i proto si moc penez nevazi, ja jsem treba z prumerne chude rodiny a prvni auto jsem si poridil az poctive za svoje... a nevim proc bych mel mit aut vic, ikdyz kde zaparkovat bych je mel, radeji prispeju rodicum treba na dovolenou...

hodnocení

2x

Měla byste se naučit, jak získat vyšší sebevědomí. Dokud se budete považovat za debila, budete jím. Měla byste na sobě pracovat, mít se ráda, být na sebe hrdá a ne se sama shazovat.

Ten přítel může být:

1/ opravdu úspěšný mladý muž

2/ ukecaný chlubílek - viděla jste skutečně ta jeho 4 auta, viděla jste ty jejich rodinné nemovitosti?

Asi bych dala s druhem řeč, popovídala si o jeho VŠ studiích, ne systémem výslechu, ale spíš studentských vzpomínek, abyste zjistila, jak to s tím jeho vzděláním opravdu bylo. Zajet na návštěvu k jeho rodičům, abyste na vlastní oči viděla ten jejich Karlštejn. Při chůzi okolo klenotnictví ukažte na nějaký móc drahý šperk ve výloze s tím, zda by Vám jej koupil. ;)

Ono není všechno zlato, co se třpytí a já bych mu asi moc nevěřila. Kdo opravdu něco má a něco umí, bývá skromný a nenápadný, neholedbá se vzděláním, majetkem, penězi, auty. Něco se mi na tom nelíbí.

Pán asi nebude nic moc, musí si honit své sebevědomí ohromujícími majetkovými zprávami. Nejdřív se přesvědčte, jak to doopravdy je, teprve pak se můžete sama nazvat debilem.

Kontrolní otázka: když má tolik peněz, pozval Vás na zahraniční dovolenou třeba na Maledivy, koupil Vám šperky za několik stovek tisíc? Může si to přece dovolit. Pokud ne, bude tam cosi shnilého. Buď Vás nemá opravdu rád tak, jak si myslíte, nebo si jen honí triko, jezdí ve Favoritu a jí lečo z ešusu.

To je na Vás, abyste všechno vyzkoumala. Ale předem se neponižujte. Zatím debil nejste, ten možná budete potom. Nebo ani to ne, pokud zavčasu prokouknete. Jaga.

Jen mám takový pocit, že Vy budete daleko lepší, než ten slavný "přítel". Proč si to myslím? Kdo ví...

hodnocení

1x

Co mají peníze, auta, domy, školy atd... společného stím, že si s přítelem rozumíte?

To Vás třeba nenapadne že Vás má prostě rád a ostatní věci neřeší?

nemamjmeno
hodnocení

on to asi neřeší ale já jo, připadám si jak blbka a socka vedle něho i když se snažím se sebou něco dělat-ted jak s ním nejsem tak mě to tak napadá že jsem horší než on když sem s ním tak naštěstí myslím na jiný věci..

iz*
hodnocení

1x

Nesuďte lidi (ani sebe) podle toho, co (ne)má nebo podle jeho vzdělání,

ale podle toho, jaký je, jak se chová, jaký má vztah k lidem, ...

Znám lidi s výučním listem, kteří toho dokázali víc, než někteří lidé s vysokoškolským vzděláním ...

junek
hodnocení

1x

Pokud si Vás přítel nenašel kvůli pěnězům, ani kvůli VŠ, tak bych se neměnil..asi jste taková, jakou hledal...Tím že jste k sobě moc sebekritická můžete vše pokazit..

eivlis*
hodnocení

1x

Podobnyho chlapa mam doma a kdyz jsme se pred lety poznali, tak jsem ani netusila, ze ma x vysokych, pohadkovy plat oproti me atd..Netusila jsem to a milovala jsem ho takovy je i s mym pidi platem proti nemu jak jsem az pozdeji zjistila a co?:) Pozdeji priznal, ze uz mlcel o tom co dela, kolik vydela a skladal si zase mozaiku o me, protoze uz tech zlatokopek mel dost a chtel normalni holku..Me to bylo fuk a absolutne neresim kolik ma kdo penez.Bylo pro me dulezitejsi, ze umi pohladit, ze ma rad deti, ze zije pro rodinu, ze me miluje takovou jaka jsem, ze jsme spolu stastni.. Nereste keaviny a nehodnotte cloveka dle mnozstvi penez..:)

hodnocení

1x

Jsou dvě možnosti... buď se seberete, přestanete řešit hlouposti a půjdete dál.

Nebo se budete nadále shazovat, užírat a pošlete ten vztah do kytek.

Volba je na Vás.

hodnocení

1x

Podle toho, co tady o něm a o sobě píšete, bych řekla, že vůbec není co řešit. Vždyť on je stejně blbej jako Vy, když si vybral Vás. A to je ten důvod, proč s Vámi je. Tak se na všelijaké úvahy vykašlete, užívejte si jízdy v nových autech, nastěhujte se s ním do jeho nového bytu a buďte ráda, že jste někoho takového našla.

Pozor, já jen opakuji Vaše slova. Abyste se tady nezačala rozčilovat, že Vás mám za blbou. Napsala jste to o sobě sama.

zz
hodnocení

1x

Mnoho důležitého tu již padlo.

Moje paní četla knihu Miluj svůj život. Ta kniha má jistý ezoterický nádech, ale podstata jejího sdělení by se vám hodila. Vysvětluje se v ní totiž, jak je důležité mít rád sám sebe. Z Vašeho textu je patrné, že se nemáte ráda a to je špatně - když se nemáte ráda vy, která se sebou budete muset žít celý život, jak vás mají mít rádi ostatní? Video "výcuc"z řečený knihy zde:

Já osobně mám k tomu textu/videu nějaké výhrady, ovšem Vám by mohl ukázat cestu, jak mít rád sám sebe. Moje paní "učení"obsažené v knize aplikuje a chtě nechtě musím se skřípějícími zuby přiznat, že se zdá, že jí to funguje.

Ohledně sebevědomí je opravdu velmi důležité, jak to máte "nastaveno v hlavě". Pokud si budete říkat, že jste blbá a neatraktivní, tak se tak zřejmě budete i cítit a je pravděpodobné, že podobně budete působit i na okolí...

ukulele*
hodnocení

0x

přítel nemá kačenku, takže toho máš víc než on

mp*
hodnocení

0x

Asi můžete být i úplně blbá, ale určitě jste velice přitažlivá a atraktivní a sexy, protože by si Vás ten týpek pak určitě nevybral.

nemamjmeno
hodnocení

takový věci před ním neřeším, jen když sem ted sama tak mě to tak napadlo a nepřipadám si nějak hezká

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]