Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyžít s takovou finanční částkou?

Od: henry1* odpovědí: 23 změna:

Je mi 51let Trvale bydliště mám jinde než kde bydlim,jsem rozvedeny, tak že bez nároku na přispěvek a vzhledem k tomu že mam nezletile dite jsem kraceny na soc. davkach dostavam 2200 kc to opravdu už na nic jineho narok nemam _

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zkuste kontaktovat nějakou církev, charitu, .. byť na ně všichni nadávají, je to jen do chvíle, kdy potřebují pomoc a nikdo jiný jim bezplatně nepomůže.

doplněno 21.05.15 15:14:

imigrace - cs.wikipedia.org/...

Emigrace - cs.wikipedia.org/...

Tipuji si na to druhé...

Nicméně rada stále stejná - ptejte se na možnosti jídla, ošacení, levného bydlení ... na charitě.

demonickystek
hodnocení

3x

Za tohle bych těm úřednicím na sociálce rozmlátil obličeje. Když to nejde jinak, tak se musí použít násilí, zvlášť proti státním úředníkům a podnikatelům-vykořisťovatelům, protože NIKDO jiný nemůže za tu bídu, chudobu a životní úroveň, která v tomhle státě je :(

martinaa*

Pokud si myslíte, že za výši dávek mohou úřednice na sociálce, tak jste opravdu hloupý.

mot
Nejak tu bidu a chudobu kolem sebe nevidim. Kdyz vlezu do kauflandu, coz je jeden z nejsockovatejsich obchodu,tak vsichni tlaci plny voziky:)
A nemuzou za to spise ti, co celozivotne pracovat nechteji a ubiraji penize tem co pracuji/pracovali a najednou nemuzou z nejakeho duvodu?
henry1*
hodnocení

Jo to taky .Paradox je ten kdo nikdy nepracoval bude a ma vědši duchod než ten co celej život makal bohužel

iz*

Nemáte pravdu: Ten, kdo nikdy nepracoval, nebude mít žádný důchod

(výjimku tvoří invalidní důchodci z mládí).

Nesvádějte nic na stát. Stát – to jsou lidé, tedy i Vy.

pepe122

To je jeden z mýtů, který pořád někdo obnovuje. Kdo nepracoval, ze zákona nesplnil odpracované roky. Tím pádem nemůže pobírat důchod ale zase jen nějaké soc. dávky ( existenční minimum atp.) Kde pořád někdo bere ty báchorky...

henry1*
hodnocení

Na jednu stranu mate pravdu na druhou ne .Ty uřednice za to nemohou řidi se tabulkama to stát ten za to muže

doplněno 21.05.15 16:30:

Socialni jistoty jsou v tehle zemi tabu . Zkurv. Kapitalismus

hodnocení

1x
A pracovat by nešlo?
henry1*
hodnocení

Ano od června

doplněno 21.05.15 17:13:

Celkově je to dlouhý přběh jednoho zpackaného života Já nepláču .Za vše si mohu sám jenom konstatuju.Byl jsem ženatý 25 let vše bylo ok práce rodina žádné dluhy atd abych uživil rodinu nebál jsem se jít za prací do světa dva roky v USA rok v Kazachstaně a pak ruzně jinde .Jak píšu vše bylo ok.Pak přišlo to ale.. vše se prostě rozpadlo a já nevěděl kam jít vzhledem k tomu že jsem žil s rodinou v jiném kraji a já pochazel z opačneho konce země rozhodl jsem se odstěhovat se mezi to je 300 km od domova jak od toho puvodního tak od toho kde jsem byl přiženěný Našel jsm si práci ubytování a vše bylo v pohodě až do té doby než se mi udělalo jednoho dne zle srdícko začalo haprovat a já musel opustit svoji práci a pak už to šlo pěkně rychle z kopce operace totální vycucání se z uspor a zle a zle a zle Ted jsem na sociálce chtěl jsem pomoct a oni mi řeklí nemáte tady trvalé bydliště tak bez nároku na příspěvek na bydleni .Dlužíte na alimentech tak že vám strhneme prostě z 3400 nebo kolik to přesně je mi dali 2200 .já ted nemám na nájem a dalo by se říct že ani na jídlo prostě hruza Nezoufám vím že bude líp ale co do té doby

buss
hodnocení

1x

A co očekáváte? Že se někdo postará? Proč ne sám o sebe? Jaké nároky z daní občanů?

henry1*
hodnocení

Ja vim vědšina řekne at jde makat atd. do takove situace se muže jednou dostat každy a stát vám řekne tady máš 2200 kč a táhni tak to je bomba jsem starý a ted rozbouřim vlny TOHLE SE STÁT ZA KOMUNISMU TAK JE TO DUVOD K IMIGRACI to mi veřte

mot
A do svych 51 let jste si neusetril ani korunu, abyste preckal par mesicu v takovehle situaci?
henry1*
hodnocení

Do svých 51 let jsem ty daně taky platil Tahle situace je pro mne nová a jsem dost zklamaný

hodnocení

1x

Je vám 50, dosud jste měl práci, dokonce v zahraničí, a nemáte ani na to, abyste přežil pár měsíců bez příjmů? Nerozumím. *afro*

Ale pokud uvažujete o emigraci, tak dnes to jde mnohem snadněji než za komunistů. Přinejmenším nemusíte mít štípačky a nikdo po vás nebude střílet.

mp*

Taky si občas představuju, co bych dělal, kdybych přišel úplně o všechno. Fakt o všechno. Mám plán. U nás je blízko ubytovna, kde chtějí 170 kč na den (v Praze). To je 5270 kč za měsíc. Pak bych se nechal zaměstnat u nás v Meindlu (dnes Albert) za základní mzdu tuším 8500 kč, vykládání zboží mě vždycky bavilo. A ještě mě zbyde 100 kč na den. Není to moc, ale pokud bych nepil a nekouřil, tak se za to dá nakoupit denní dávka nutné výživy. Mám střechu nad hlavou, pro oblečení si zajdu do charity a jsem svým pánem. Pokud vezmu ještě nějaký další úvazek, tak jsem na tom ještě líp. Jen to chce se nebát práce.

hodnocení

1x

Napadlo mne, zda by šlo přendat trvalé bydliště, tam kde bydlíte teď, změnit ho. A tím by jste dosáhl na příspěvek na bydlení a možná i jinou pomoc. Naprosto nesouhlasím s tím co někteří píší, že jste se neušetřil nic. Nikdo nevíme, co jste platil a financoval, možná opravu domu, možná studia dětem. Kdo má v dnešní době děti, tak ví moc dobře, kolik takoví potomci stojí. Píšete, že práce bude od června, všichni píší to už je brzy, ale jaksi jim nedošlo, že výplata bude až v červenci. Možná se podívat po okolí a poptat, např. pomoci na zahradě, posekat trávu, něco udělat na zahradě aspoň za stravu.

pohanka*
hodnocení

0x

Se nedá.

Máte našlápnuto do bezdomovectví. Jediná záchrana najít rychle práci, ale jak víme, kdo se dostane do této situace po padesátce, tak mu to dá strašně zabrat. A dneska Vás nějaká stokoruna nevytrhne, leda tisíce.

Bez práce, bez podpory toho druhého ve svazku, bez zázemí, placení výživného.

Práci zkuste alespoň nějakou brigádně, přes agenturu, i když jsou tady nějaké negativní příspěvky.

Doplňovat zboží, roznos rannních novin, hodně se hledají skladníci, nebo nyní roste hodně trávy, je potřeba udržovat prostranství, zkusil jste práci ve veřejných službách u města?

Vždy je potřeba na pohovorech vypadat čistě a upraveně, tedy využít výše zmiňovanou charitu a pravidelně chodit pro čisté oblečení. Protože nejste vázán na bydliště, poohlížel jste se po práci v jiném regionu?

Ale teď vidím, že práce bude od června, tak nekouřit, nepít, chleba a sádlo, nějaké býlí z louky jako zeleninu - šťovík.

henry1*
hodnocení

Jo už se těšim ještě že je nebo bude léto

doplněno 21.05.15 16:38:

To o zmněně regionu to jsem udělal a proto nemám nárok na příspěvek na bydlení

moula*
hodnocení

0x

Doporučuji celkově konzultovat s Liduš: poradte.cz/...

rv*
hodnocení

0x

A není lepší vězení? Nemusíte někoho zabíjet, stačí jen pár krádeží, ať nenaděláte moc škody.

henry1*
hodnocení

Ok dík budu uvažovat

hodnocení

0x

Pokud máte dohodnutou práci od června, bude to už za 8 dní. Snad do té doby vydržíte, pak už budete mít příjmy.

Jen mi je trochu smutno, jak někteří lidé nedokáží udržet korunu a rozfofrují kde co. Pracoval jste v zahraničí, to jste si vážně nic nedokázal našetřit na horší časy? Máte nezletilé dítě? Máte jistě nárok na styk s ním. To byste mu při návštěvě nedovezl ani žádný pamlsek? To jste tedy táta za všechny prachy.

I když není pěkné o tom psát, kdokoliv z nás může kdykoliv potkat smrt. Měl byste mít našetřeno na pohřeb, nejste už žádný mladík. Za co, myslíte, že by Vás pochovali? Vím, to by Vám už bylo jedno, /mrtvý prd ví/, ale přehazujete své povinnosti na někoho jiného. A myslím si, že těch zkušeností jste už za život nasbíral dost, abyste věděl sám, jak je třeba se zařídit.

Práce, či aspoň brigáda se najde vždycky. V nedalekém městě jsou 3 supermarkety. U každého visí velký leták a nabízejí tam různé brigády, podle toho, koho momentálně potřebují - většinou skladníky, doplňovače zboží, lidi na kasy, obsluhu do lahůdek...Určitě jste něco takového viděl taky. A doplňovat zboží byste mohl, není to pokaždé práce pro 50kilovou ženskou, pokud jde o těžké zboží, ale chlap by to zvládl. A v 51 letech ještě nejste takový stařec, že by Vás odmítli. Pokud budete čistý, upravený a působit slušným dojmem.

I když práci již od června máte zajištěnou, žijete sám, bez povinností o rodinu, klidně můžete vzít toho skladníka či doplňovače jako druhé zaměstnání - odpoledne či večer. Nebudete sedět doma, nudit se, přivyděláte si. Jen chtít. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]