Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výron v kotníku

Od: ibagu odpovědí: 5 změna:

Před 14 ny jsem si provedl výron kotníku. Opuchlé ani modřiny už nemám, jen ještě nemohu na nohu došlápnout ani s bandáží. Prosím, máte někdo zkušenosti, za jak dlouho asi budu moci chodit? V polovině června mám jet na dovolenou a nevím, jak to vše bude. Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

zachovejte rozvahu. Na dovolenou pojedete.

Výron v kotníku patři mezi lehká zranění a hojí se bez následků. Otoky a modřiny mizí celkem rychle, ale poškozené vazy se hojí déle. Jak znám z vlastní zkušenosti, hojení většího výronu může trvat i měsíc. Držte nohu v co největším klidu. Nějaké mastičky nebo bandáže vám teď už nepomůžou.

hodnocení

1x

Mohou to být vazy i šlachy chze to ultrazvuk.Z vlastní zkušenosti vím jak to bolí a to je už několik let.

hodnocení

0x

Záleží na mnoha okolnostech... jestli to je 14 dnů, běžte k lékaři...

cs.wikipedia.org/...

Za 2-5 dnů by se měl při omezení námahy výron napravit. Horší stavy i 4-5 týdnů.

hodnocení

0x

Jak víte, že to je jen výron krve do kloubního pouzdra? Kdo vyloučil nějakou zlomeninu?

martinaa*
hodnocení

0x

Stejně jako Aloise mne zajímá diagnóza - byl jste u doktora? Není zlomenina, natažené nebo natržené vazy?

Kotník jsem si naposledy vymkla v listopadu a dobře se na něj postavila po Vánoccích...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]