Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový dotaz. Mám smlouvu na dobu určitou do konce měsíce července, od poloviny června již marodím, jsem těhotná. Z práce jsem již dostala zprávu, že mi již neprodlouží smlouvu. Chtěla bych vědět, co se stane po vypršení smlouvy, když marodím, zda se mám jít zaregistrovat na pracovní úřad, který by za mě platil sociální a zdravotní pojištění. Prosím poraďte mi. Děkuji za odpověď.
když jsem byla těhotná, měla jsem stejný problém. Smlouva mi skončila ve 4.měsíci. Od počátku těhotenství jsem byla na rizikovém. marodila jsem až do přechodu na mateřskou a pak jsem pobírala mateřskou od zaměstnavatele, přesto, že mi smlouva skončila - je tam ochranná lhůta, takže pokud jste začala marodit (jste na rizikovém těh.), bude to stejné. Bude Vám tento zaměstnavatel platit půl roku mateřskou. Potom platí stát do věku 2, 3, 4 let, jak si to určíte a podle toho je i výše příspěvku. Až skončíte mateřskou, musíte se jít hlásit na úřad práce, nebo někam nastoupit. Rozhodně tedy nedoporučuji ukončovat neschopnost během těhotenství! Rovnou z ní přejděte na mateřskou! Během nemoci i MD za Vás platí pojištění stát. Doufám, že to vše tak platí, dcera mi teď nastupuje do školy, tak je to již nějaký pátek... Andrea
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.