Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DHL - celní řízení

Od: chrest* odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

čekám na balík z mimoevropské země a DHL mě vyzvala k celnímu řízení, které jde udělat přes internet. Máte s tím někdo zkušenosti? Mám to celně vyřídit takto přes net, nebo to nechat na nich? Je tu totiž menší problém, a to, že chtějí poslat buď doklad o zaplacení nebo objednávku. Číňan na balík napsal menší hodnotu (právě kvůli menšímu clu a DPH), takže já nemůžu poslat doklad o zaplacení, kde uvidí, že jsem zaplatil víc, než co uvádí Číňan. Nebo jim doklad o zaplacení vůbec neposílat? Prosím odpovídat jenom ti, kteří mají nějakou radu. Díky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x

Pokud nepošleš doklad, tak ti balík neproclí a nevydají. Můžeš si to nechat proclít i sám, ale i celníci budou chtít vidět doklad. Že číňan uvedl nižší cenu je bezpředmětné, celníci už na to neskáčou. Když to necháš proclít DHL, máš to bez starostí. Jen pošleš potřebné doklady a částku zaplatít kurýrovy při předávce.

chrest*
hodnocení

Ok, clo se počítá ale jenom z hodnoty zboží, ne? Protože pokud pošlu např. výpis z účtu, tak tam je v jedné částce započítané jak zboží, tak platba za přepravu DHL. Druhá možnost je poslat jim objednávku, kde by to bylo všechno rozepsané, jenomže z aliexpressu mě nikdy (ani teď) žádná typická objednávka, jako máme třeba u nás, nepřišla.

ohneta*

A kolik zboží reálně stálo? Clo se platí až od 150 USD a pokud je to mobil, tak se neplatí vůbec, jen DPH

hodnocení

0x

nižší hodnota na balíku funguje do chvíle než celník řekne, že se mu to nezdá a chce doložit skutečnost. Pak byste měl poslat výpis z účtu a objednávku. Pak to proclí podle skutečnosti. Aneb nižší hodnota párkrát projde, pokud není do nebe volající, ale ne vždy.

chrest*
hodnocení

On hlavně čičmunda napsal na balík 29,5 USD, to je furt hodně. Kdyby to bylo do 25,tak by to mělo projít, ale neva, zaplatím si clo. :)

Clo se počítá z hodnoty zboží a nákladů na přepravu. Plus poplatek za proclení DHL 490 Kč.

chrest*
21.05.15 12:42
hodnocení

ok díky

stirecek*

Jaké clo? Clo a dph se platí u zásilek nad 150eur, od 22eur se platí jen dph + poplatek za proclení.

dhwrhwh
hodnocení

0x

Clo se počítá i z ceny za přepravu. Plus DHLce zaplatíte nějaký poplatek za to, že to za vás vyřídí. Nedodáte podklady = neproclíte = balíček neuvidíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]