Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poprvé letím letadlem a chci se zeptat, když si koupím jednosměrnou letenku do NY, která je dost levná a zároveň jednosměrnou z MIAMI do ČR s jinou společností, mohu se takhle prokázat, že mám koupenou letenku i nazpátek? Nebo to musí být zakoupené jakoby v jedné zpáteční letence? Protože já vlastně tu letenku nazpátek mít nebudu, budu mít jenom rezervaci letenky, letenka se dostává až na letišti, je to tak?
Rozdílné místo příletu a odletu není problém.
Letenku samozřejmě mít budeš, jinak bys nemohla nikam letět. Na letišti dostaneš až boarding pass, pokud tedy budeš check in dělat až na letišti. Pokud budeš dělat online check in na cestu zpět během pobytu v USA, tak si vytiskneš boarding pass sama.
Děkuji za reakci, ale nerozumím tomu. Potřebuji se nějak prokázat, že mám zakoupenou letenku nazpátek a to nevím jak udělat, když přes internet jde pouze rezervovat a online check in lze až den před odletem.
Tady doma si koupím jednosměrnou letenku z Prahy do USA, přijde mi rezervace, podle které si tu letenku vyzvednu na letišti nebo vytisknu, je to tak?. U přepážky budou chtít vidět, že mám i letenku nazpátek podle pravidel ESTY. Jenže přes internet se kupuje pouze rezervace a tu zpáteční letenku dostanu až před odletem nebo online si ji vytisknu, 24hod předem. Jenože to je pozdě, já ji potřebuju mít už na prokázání. Co s tím?
jinýmy slovy, zda mohu zkombinovat jednosměrné lety nebo musím mít koupenou jednu, zpáteční letenku. V případě, že mohu kombinovat jednosměrné lety, jak doložím imigračnímu tu zpáteční letenku, když to bude pouze vytisklá rezervace. Stačí to?
Musíš být schopná prokázat, že máš KOUPENOU A PLNĚ ZAPLACENOU platnou letenku na vycestování z USA (ne je nějakou rezervaci za minimální rezervační poplatek). Oni to vyžadují pro to, aby lidi nezůstávali v USA a nevymlouvali se na to, že jim došli peníze nebo se nemohli z USA spojit s jejich cestovní agenturou nebo nevěděli kde si koupit letenku apod a nemohli proto odcestovat z USA.
Imigrační úředníci chtěji prostě mít jistotu, že máš už při příjezdu vyřešený způsob, jak zase USA opustit.
doplněno 21.05.15 07:44:Nemusíš tedy fyzicky držet v ruce letenku na zpáteční cestu, ale musíš mít dokumenty, ze kterých vyplývá, že jsi držitelem takového letenky a že můžeš na daný spoj nastoupit a odcestovat jím.
V dnešní době klasické papírové letenky už neexistují. To, co si na internetu koupíte, není rezervace, ale přímo letenka. Na letišti dostanete pouze boarding pass, tj. vstupenku na palubu, pakliže se neodbavíte už doma taktéž online. Pro účely odbavení na letišti postačuje pouze osobní doklad a znalost čísla letu - vyhledají si vás už sami v databázi.
Pro účely imigračního řízení by ale bylo vhodné disponovat doklady, že letenku máte řádně vystavenou. Já jsem měl u sebe veškerou dokumentaci, co jsem obdržel při koupi letenky - nijak zvlášť se v tom ale nevrtali, takže nemohu bohužel (tedy spíše naštěstí) potvrdit, co vše by pak případné dokladování obnášelo. Fakt, že máte dvě jednosměrné letenky místo zpáteční, není ale podstatný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.