Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se bránit proti neomluvitelné absenci

Od: garnett* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

rád bych slyšel Váš názor na můj pracovní problém. Dělám obchodního zástupce jedné firmy. Jednou se mi stalo, že jsem měl zaparkované auto na místě jiném, než kde jsem se pracovně a fyzicky nacházel, jel jsem autem se svým známým, který má firmy v Praze a bydlí kousek od Prahy, kde auto stálo. Zaměstnavatel si vyjel mou GPS a zjistil, že auto stojí a vlastně jakobych nic nedělal. Mám svědky, že jsem v ten den pracoval i zákazníci to můžou potvrdit, že jsem tam byl.

Má právo mi za to dát áčko, případně může mě za to vyhodit?

Děkuji za informaci

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Budeme si myslet, že máte pravdu (což může a nemusí být, je to Vaše tvrzení).

Potom podle mne zaměstnavatel "právo" vyhodit Vás nemá..(je otázka co máte přesně ve smlouvě).

Ovšem na druhou stranu..., opravdu stojíte o práci u zaměstnavatele, který Vás takto buzeruje a honí dle GPS? Slušnému zaměstnavateli by mělo jít o výkon..., a ne pitomosti typu "vyhodnocování GPS".

Spíše to může být záminka pro vyhazov..., a pokud budete hodně "kousat", tak to udělá jinak...a nakonec Vás propustí stejně.

garnett*
hodnocení

Ani mi nejde o zaměstnavatele jako o práci a lidi se kterými spolupracujeme. Nicméně kšefty a obchod není takový, aby si majitel mohl dovolit tolik lidí a chce snižovat stavy. Jenže nechce se mu mi dát výpověď, aby mi nemusel platit odstupné. Takže zkouší nepochopitelně mě nějak odstranit, jsem nejmladší a nejkratší dobu tu pracuji (5 let).

Nicméně mne nikdy na tuto skutečnost neupozornil co se týče udělení neomluvitelné absence a ani dopředu nijak písemně neupozornil.

stirecek*
Pokud to nedal písemně, nic se neděje. Pokud to dá písemně, tak opět písemně podat odpor.
garnett*
hodnocení

Je mi jasné, že mě chce na něco uvařit, aby mi nemusel vyplácet odstupné. Bohužel si myslím, že se tohle neděje jen u nás, ale i kdekoli jinde. Nicméně já mu můžu vše dokázat, že jsem v tu dobu opravdu pracoval a i byl u zákazníků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]