Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Invalidní částečný důchod vs agentura práce

Od: jirkuss odpovědí: 6 změna:

Dobrý den nevěde by někdo jak je to stím částečním invalidním důchodem pobírám ho a žádná agentura pro praci mě nechce vzít, jde mi o to, že jsem nezaměsnaný a vím, že třeba v okolí nabírají do fambrik tam jsem chtěl jít se přihlásit o práci, ale všude snad už jen berou přez agenturu a agentuře když řeknu, že pobírám invalidní důchod tak mě hnedka vyhodí. Chtěl bych vědět co by mi hrozilo kdybych té agentuře neřekl, že pobírám důchod co by se vlasně stalo napadá mě jedině snad ,že bych udělal tíhle snad unik na dáních na co by se stejně přišlo když bych pracoval i pobíral ten invalidní důchod. A kdyby se to zjistilo co by mi třeba hrozilo nevíte?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

5x

Zkusil jste hledat práci přes stránky www.prace.cz , na 3 záložce je práce pro OZP. Na té se zobrazí hlavně nabídky pro pracující s invalidními duchody.

Bez invalidního důchodu nemáte skoro šanci získat úklid, nebo práci ve vrátnici, na ostraze a tak pod. Tady preferují právě takové pracovníky, jako jste Vy.

stirecek*
hodnocení

0x
Tak jim to neříkejte, když se neptají. Nahlasite to az po několika dnech, aby účtárna věděla že máte odpočet na daně. Třeba si vás tam nechají...

hodnocení

0x

Když invaliditu nenahlásíte, tak budete mít - jestli tomu dobře rozumím - větší daně. Tudíž vám nic nehrozí.

uska*

Nehlásla bych to vůbec, platila měsíčně větší daně a na konci roku si požádala o vrácení daní.

jirkuss
hodnocení

No a to stim placenim dani v tom se nevyznam kdybych se prihlasil do agentury a tam bych mel praci tak je kolonka jestli pobiram duchod jakykoliv kdybych to zackrl ze mam tak me vyhodi tak nevim jestli to radsi skouset nemam aby z toho nebyl nejaky problem

jirkuss
hodnocení

Jsem myslel ze je to nejaky unik na danich kdybych se prihlasil do agentury a pres tu agenturu pracoval v nejake praci co by byla, protoze proc by teda kdyz jsem zacal pobirat invalidni castecny duchod a chtel jsem jit na jednu praci do fabriky pres agenturu tak me hnedka odepsaly - vyhodily z te agentury, ale oduvodneni to jsem nevedel jen neco vsichni rikaly ze od roku 2013 se nesmí zamesnavat co maji duchod invalidni castecny

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]