Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik žádat pěněz?

Od: auticko odpovědí: 4 změna:

Vyplnila jsem žádost o příspěvek na zakoupení automobilu pro postiženou osobu.V jedné kolonce je předpokládaná cena vozu .Kolik tam mám asi tak napsat abych nevypadala jako hamoun a zároveň to nebyla moc malá částka když jezdím s tou postiženou osobou dost často a další příspěvek může dostat až za 10 let.Tak aby to auto něco vydrželo.Žádné úspory na dofinancování nemám.Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kapna
hodnocení

0x

No vzhledem k tomu, že se jedná o příspěvek, nikoliv, částku na celé auto, žádal bych cca 40% z ceny vozu. Což při koupi nového vozu aby vydržel těch 10 let jak tvrdíte bez oprav, pouze s údržbou, může být částka klidně kolem 150 000Kč. Otázka je, jestli Vám něco takového dají

buss
hodnocení

0x

V jedné kolonce je předpokládaná cena vozu Cenu kupovaného vozu.

hodnocení

0x

Pár let zpátky dostala známá 100 tisíc,ale podmínka byla na nový vůz,tak koupili nový.Slouží jim dobře dodnes a ještě zřejmě sloužit bude.

lidus*
hodnocení

0x

Předpokládaná cena vozu jsem psala 600 000, 160 000 příspěvek od státu, 40 000 sleva na ZTP od prodejce a 100 000 vrácená DPH. Doložila jsem výpisy z katastru nemovitostí, přiznala vše co mám a byla velmi mile překvapená schválenou částkou. Nové auto přišlo díky příspěvkům na polovic. Auto musí být hlášeno na postiženou osobu a vy jste uvedena jako uživatel.

Hodně si invalidé berou nové Dácie, dokonce s nimi v Brně jeden autosalon má nějakou dohodu, vyřídí vše za vás a udělá cenu, sociální pracovnice co u nás byla na šetření mi dávala hned vizitku, mám ale auto jiné.

Ptejte se, co vím, poradím. L

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]