Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaměstnavatel mi nechce vyplatit výplatu

Od: michalsup odpovědí: 4 změna:

Dobrý den . Ze zdravotních důvodů jsem byl nucen opustit stavající práci . Prozatím jsem nastoupil k bezpečností agentuře.Podepsala jse dohoda o provedení práce . Směrnice pro danou práci a místo hovoří , že obhůzková činost bude 3x1h.V práci jsme pouze 2 a pracujem pondělí až pátek pouze noční od 15.30 do 7.00 a o víkendech a svátcích 12 hodin ranní a noční . Takhle se střídáme .Takže za měsíc duben odpracováno 265h.Firma vyplácí k 25 dni v měsící. Jde tedy o to že výplata je cca za týden a ted mi volali z firmy , že firma pro,kterou hlídáme nezaplatí bezpečnostní agentuře více jak 200h.Protože se prý nedodržuje obchůzková činost . Znamená to tedy , že místo 265 odpracovaných hodin mi hrozí uhrazení pouze 100h a to bez jakéhokoliv upomenutí(písemného , ustního) ,že se dělá něco špatně . Já sám za sebe mohu tvrdit ,že obchůzky 3x1h jsou z me strany hotové , ale majitel firmy pro , kterou hlídáme má jiný názor . Proč tedy firma nepožádala bezpečnostní agenturu , že je něco v nepořádku a nás nevyzvala k nápravě?.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Pokud Vám zaměstnavatel nezaplatí za všechny odpracované hodiny, zašlete mu

písemnou výzvu (nežádat! neprosit!) k doplacení dlužné mzdy,

přiložte kopii výkazu odpracovaných hodin a zašlete doporučeným dopisem s dodejkou.

Další postup až podle toho, jak zaměstnavatel zareaguje.

———

Poznámka:

Zaměstnavatel porušuje zákoník práce.

265 hodin za měsíc představuje o více než polovinu více, než kolik stanoví zákoník práce

(max. 40 hodin týdně, ve směnném provozu je to méně).

dam®

Předešlá odpověď je absolutní. Vaše obrana je možná na ÚP, ČOI, sociálce. také u Vašeho poslance.

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.Na obchůzce používáte čipovací zařízení/snímač/? Tím se zaměstnavatel dozví /po stažení snímače/ jestli chodíte jak máte nařízeno.My také jsem ve dvou a chodíme každý po jedné hodině a máme 13 čipů v objektu.

hodnocení

0x

Sice to není konkrétně k té výplatě, ale souvisí to: Bezpečnostní agentura se domnívala, že pracovníci sedí v noci na vrátnici a nedělají předepsané obchůzky. Proto umístila po trase obchůzky takové čipy. /na 3 místa/ Pracovník musel obcházet s malým přístrojem - takovou jakoby "baterkou", když došel na místo čipu, přiložil ji k němu a zapípalo to. Pak se uložilo, zda tam opravdu někdo byl a v kolik hodin. /zda 3 x za noc či jenom jednou/. A všechno se následně nechalo zkontrolovat.

Pokud vám firma nevěří, nebude asi finančně příliš náročné si pořídit podobné čipy. Tím se předejde dohadům, zda ten a ten v noci obcházel a kolikrát, či se na to vykašlal a nechodil vůbec. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]