Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Duchod i ze Slovenské republiky

Od: joza8 odpovědí: 1 změna:

Dobrý den. Od června budu na uřadu práce brát zbytek podpory v délce 6 měsícu. V dubnu mi bylo 60let.Vyřizuji si předčasný duchod. Na OSSZ mají již udaje o odpracovaných rocich i výdělky. Jenomže paní z výpisu zjistila že jsem pracoval n a Slovensku a řekla mi že budu pobírat i Slovenský duchod řekl jsem ji že jsem na Slovensku nepracoval. Pracoval jsem ve firmě která byla změněna na firmu se Slovenským názvem.Doklady mám i zápočtový list i ukončení pracovního poměru.Poslal jsem email na Sociální pojištovnu na Slovensku a přišla mi odpověd že se nenachází žádné doklady prokazatelné výkonu Vašeho zaměstnání na uzemí Slovenské republiky od roku 1992 do roku1993. Jak má dále postupovat ve vyřizování? Děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kontaktujte dotyčnú firmu,či nemajú vašú evidenciu a pokiaľ nie tak sa informujte,kde v štátnom archíve by sa mohli prípadne dokumenty nachádzať.Možno tie dokumenty budú aj u vás v Čechách ak pracovný pomer trval v spoločnom štáte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]