Nejste přihlášen/a.
Snažím se zjistit jméno starého černobílého poválečného československého filmu. Film je v češtině. Myslím, že je to o vraždě, kterou policejní komisař vyšetřuje na nějakém hradu nebo zámku. Tělo snad našli v cestovním kufru. Nějakou roli tam snad hraje takové to předválečné auto s velkými blatníky (někdo se snažil přepravit v něm to tělo v kufru?). Ten komisař mohl být slavný herec Heger. Výslechy podezřelých probíhají přes noc nebo pozdě do večera. Celý ten film je dost tmavý.
Ještě si pamatuji, že podezřelí museli napsat nějakou větu na psacím stroji a podle psaného projevu se podařilo zjistit pachatele.
Moc toho není, ale snad to nějaký filmový nadšenec pozná. Viděl jsem to snad před 20-25 lety.
Díky všem.
Dobrý den, Váš popis obsahu filmu mně přijde jako "směs" děje filmů Nahá pastýřka a Poklad byzantského kupce. V prvním filmu je důležitá ona psaná věta a děj se odehrává na zámku. Ve druhém filmu je mrtvola v kufru auta i auto-veterán, ve kterém jezdí pan Vala.
Oba filmy jsou detektivní komedie ze šedesátých let. Zdravím!
doplněno 18.05.15 09:16:Paměť je potvora - až uvidíte ten druhý film, tak se Vám to spojí a bude to ten Váš popis.
A mrtvá ženská v kufru starého auta tam je i jiné staré auto (v tom jezdí kapitán Exner).
doplněno 18.05.15 12:43:Tak vidíte, že to byla směs dvou příběhů, kterou vytvořila hlava . V prvním filmu je výborný pan Šmída (Pacínek) - asi nejlepší český neherec. V druhém filmu je výborný humor pana Sováka.
Tak to opravdu byla ta Nahá pastýřka ! Právě jsem to dokoukal. Děkuji za rady. Takovou dobu jsem to hledal a přitom jsem se mohl odpověď dozvědět na Poradně za pár hodin
A Hoger nebyl vyšetřovatel, ale vrah. Vida, jak se mi to za těch 20 let pomotalo. Teď ještě zkouknout toho byzantského kupce, jestli je tam ta mrtvá ženská v kufru a budu moci klidně spát
Sleduji toho byzantského kupce a je to přesně to, co jsem měl na mysli! Díky za rady.
Potěšilo mě se na ty filmy po dlouhé době zase podívat. Jak se mi ale mohly pomotal, to ví jen má makovice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.