Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může pracovní agentůra brát hodiny z docházky

Od: goska odpovědí: 6 změna:

Pracuji pod pracovní agentůrou. Ředitel firmy nám řekl, že kmenovým zaměstnancům bude brát prémie za nějakou pracovní chybu a agentůrním zaměstnancům, kteří mají minimální hodinovou mzdu bez prémií bude brát hodiny z docházky.Když odpracuji např.170hodin, tak mi zaplatí jen za 160hodin a těch 10 hodin se smažou, jako bych vůbec v práci nebyla. Beru poloviční plat co má kmenový zaměstnanec a bojím se, že budu pod minimální mzdou. Šéf mi tvrdí, že tyto odebrané peníze mi doplatí stát formou kompenzace sociálních dávek v příspěvku na bydlení. Vždycky jsem si myslela,že ze základní hodinové mzdy nemůžou za nějakou chybu odečítat peníze. Co si o tom postupu myslíte Vy? děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

1x

To je sprosťárna, okrádání agenturních zaměstnanců. Obraťte se na Inspektorát práce. Kontrola by tam byla velmi zapotřebí. Hyeny.

fhkgk
hodnocení

0x

Je to samozřejmě naprosto nelegální. Jakmile by mi to udělali, šla bych je napráskat na úřad práce - hlavně si dobře archivujte docházku - okopírujte si ji, nebo si ji pište, abyste měla důkaz, kolik jste odpracovala.

ass
hodnocení

0x

jak již bylo v televizi řečeno,veškeré stížnosti na vydřidušské agentury pište na www.apps.cz.Sama moderátorka Jílková to řekla v debatě o zločineckých pracovních agenturách.Napište tam i kolik máte plat za kolik hodin a kolik mají kmenový zaměstnanci.Určitě se nic nestane,když anonymně ikdyž svaz pod touto adresou zachová mlčenlivost,protože na tyto mizerné agentury dohlíží ve vlastním zájmu

tak tohle ale nebude problém "vydřidušské agentury", ale zaměstnavatele, ne? tedy, já nikdy pod agenturou nedělala, takže nemám zkušenost, ale předpokládám, že agentura zaplatí zaměstnance podle podkladů od zaměstnavatele a pokud jí zaměstnavatel vykáže míň hodin, než kolik skutečně pracovali, tak těch hodin zaplatí míň. to potom bude na zaměstnancích, aby prokázali, že ale oni pracovali víc a že zaměstnavatel je ukrátil na odpracovaných hodinách.

iz*
hodnocení

0x

To je ale lumpárna!

Zaměstnavatel nesmí zaměstnancům nařizovat, aby přispívali na (a dokonce jim vnutit na jakou) charitu.

Zaměstnavatel musí evidovat skutečnou odpracovanou dobu a musí zaměstnancům zaplatit podle skutečně odvedené práce.

Zaměstnavatel musí agenturní zaměstnance odměňovat stejně jako kmenové zaměstnance. Poloviční mzdou oproti kmenovým zaměstnancům, nesprávným vykazováním pracovní doby a nevyplacením mzdy za skutečně odvedenou práci zaměstnavatel porušuje zákoník práce. A to nemluvím o krácení odvodů na sociální a zdravotní pojištění ...

Obraťte se na inspektorát práce (můžete i anonymně).

mp*
hodnocení

0x

Pracovní vztah vzniká mezi pracovníkem a zaměstnavatelem. Idealní situace by byla, kdyby si mohli vše svobodně domluvil, aniž by jim proti tomu mohl někdo další zasahovat. Bohužel se mezi námi pohybuje spousty méně inteligentních lidí, kteří toto nezvládnou. a ti pak mají a hledají různé více či upřimmé zastánce. Tak to všechno vzniká.

doplněno 17.05.15 01:06:

Tam pak už záleží jen na osvícení, jak kdo to myslí dobře

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]