Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych ukončit pracovní poměr ve zkušební době k poslednímu tohoto měsíce z mé strany. Budu mít nárok na podporu a v jaké výši, když výpověď dám já?
Před touto prací jsem byl na ÚP jen necelý měsíc a předtím jsem pracoval celou dobu bez podpory.
Děkuji
Dobrý den. Pokud ukončíte pracovní poměr bez udání vážného důvodu, pak budete pobírat podporu v nezaměstnanosti, po celou podpůrčí dobu, pouze ve výši 45%.
PS: Jen podotýkám, že ve zkušební době se nejedná o výpověď, na to pozor!
doplněno 15.05.15 21:19:Jinak nárok na podporu v nezaměstnanosti budete mít, jestli-že v posledních 2 letech máte alespoň 12 měsíců odpojištěno.
doplněno 15.05.15 21:27:Podle Zákoníku práce se jedná o zrušení pracovního poměru ve zkušební lhůtě.
doplněno 15.05.15 21:30:Pardon - mělo být ve zkušební době.
Ve zkušební době pp můžete ukončit pp vy, nebo vám může ukončit pp zaměstnavatel. Oba máte možnost bez udání důvodu.
Jde o zrušení pracovního poměru ve zkušebníí době.
Pokud jste po operaci zad, napište:
Rušim pracovní poměr ve zkušební době ze zdravotních důvodů.
ÚP bude pravděpodobně chtít vyjádření lékaře,
ale pak by Vám měl přiznat nekrácenou podporu.
Nechci udávat jako důvod ty záda. Jsou dny, kdy pracuji úplně bez problémů, ale pak příjde den, kdy bych si to raději hodil, jelikož mi bolest vystřeluje i do prsou. Jak jsem již psal, rýsuje se mi možnost jiné práce, takže se jedná cca o 14 dní na ÚP. S nynšjším zaměstnavatelem se domluvit nedá, proto bych to ukončil k poslednímu v měsíci, aby mě pak netrápil dvou měsíční výpovědní lhůtou. Pokud tedy nemusím uvádět důvod, tak ho neuvedu a nahlásím mu odchod z pp ve zkušební době 3 dny před koncem(nevím jestli písemně nebo stačí ústně), ať je to férové. Těch 45% od ÚP je bída na to, že jsem pracoval celý život, ale nenadělám s tím bohužel nic. Jen mě prostě nebaví tyto birokratické věci. Celý život jsem pracoval, nemarodil a teď toto. Ještě, že má člověk našetřeno, jinak bych mohl jít před barák k popelnicím.
Ústně nestačí. Zrušení pracovního poměru musí být písemné.
doplněno 16.05.15 12:27:Viz. Zákoník práce § 66 Zrušení pracovního poměru ve zkušební době
(1) Zaměstnavatel i zaměstnanec mohou zrušit pracovní poměr ve zkušební době z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu. Zaměstnavatel nesmí ve zkušební době zrušit pracovní poměr v době prvních 14 kalendářních dnů a v období od 1. ledna 2012 do 31. prosince 2013 v době prvních 21 kalendářních dnů trvání dočasné pracovní neschopnosti (karantény) zaměstnance.
(2) Zrušení pracovního poměru ve zkušební době musí být provedeno písemně; pracovní poměr skončí dnem doručení zrušení, není-li v něm uveden den pozdější.
Kapko-pokud se pletu opravte mne,ale vždy jsem slyšel a četl,že ve zkušební době stačí teba jen tlf. oznámit-nepřijdu do práce,končím!Nemusí být písemně!
Na to žádný formulář nepotřebujete. Zvládnete to napsat sám, třeba takto je to dostačující:
Zrušení pracovního poměru zaměstnancem ve zkušební době
Název a sídlo zaměstnavatele:...
Věc: Zrušení pracovního poměru ve zkušební době
Sděluji Vám, že podle ust. § 66 zákoníku práce tímto zrušuji pracovní poměr ve zkušební době a to ke dni ...
V ... dne ...
zaměstnanec: ...
podpis zaměstnance ...
doplněno 16.05.15 19:11:Není zač, rádo se stalo.
Není to škoda sám zažádat o zrušení pracovního poměru a tím si krátit podporu v nezaměstnanosti? Jste po operaci zad, tak se pokuste zbytek promarodit. Nevěřím, že nemáte po operaci žádné potíže.
Dobrý den,
právě, že po operaci zad jsem od prosince. V této práci díky tomu dělat nemohu, ale to jsem před nástupem nevěděl, zjistil jsem to až při výkonu povolání. Teď bych to chtěl ke konci měsíce ukončit a pokud vše dobře dopadne, tak bych byl na UP asi jen 14 dní, jelikož se mi naskytla možnost jiného zaměstnání, které by snad němělo na mé záda mít vliv. Nejsem člověk, který by šel jen tak marodit, to to raději přetrpím na tu chvíli jen takto na UP. Kdybych si neoddělal ty záda, tak v zaměstnání, které bylo mým životem jsem dále a myslím si, že tam i dožiji. Holt život je někdy drsný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.