Nejste přihlášen/a.
Chodím s přítelem tři čtvrtě roku a celkem to klape. Předtím měl nádhernou holku a byli spolu přes tři roky. Je fakt, že protože hodně cestovala, tak se málo viděli a byli si asi celkem vzácní. Choval se blbě a žárlil a ona mu nakonec dala kopačky, vlastně se jí nedivím. Ke mně je hodný, jenom mám prostě dojem, že ve mně má takovou jistotu, je klidný, nedělá scény, nežárlí, ale občas se mi zdá, že se nudí, i když to nedává najevo. Přišla jsem na to, že i když na ni nadává a nemůže jí přijít na jméno a tvrdí, že je to definitivní minulost, uzavřená kapitola a nikdy by ji nechtěl zpátky, tak to není tak úplně pravda. Kouká jí občas na Facebook, čte si o ní články, co vyšly v novinách a když se dozvěděl, že má přítele a že je to vážný vztah, nic do něj dlouho nebylo. No ona ho nechce, to je jasné, ale jak to teda má on? Kdybych se ho zeptala, uslyším ohranou písničku: víš, ona byla taková, maková, špatná... Může se stát, že na ni přesto pořád myslí a nemůže ji dostat z hlavy? Co s tím? To tak bude napořád? No takovou kočku už mít nebude, s tím se musí smířit a jestli si ji nechal utéct, tak by to už snad neměl řešit?!
Vašemu příteli do hlavy nikdo nevidí. Ale říká se, že nejvíce člověka trápí to, co si zaviní sám. Pokud spolu chodili přes 3 roky a ona se rozešla s ním, možná se tím stále uvnitř užírá. Vymazat z hlavy se mu ji asi ještě nepodařilo, ale Vy byste se měla soustředit jen na vztah, který je mezi vámi a snažit se, aby vám spolu bylo dobře. Píšete, že vám to celkem klape, tak se snažte o to, aby pro něho byla přítomnost a budoucnost s vámi na prvním místě. Víc udělat stejně nemůžete. Svoji minulost musí chtít v sobě uzavřít on sám. A někdo k tomu potřebuje více času. Myslím, že Váš přítel rozchod s předešlou ženou ještě zcela nestrávil, ale to ještě neznamená, že jí chce zpět.
Dobrý den, myslím (nemohu vědět), že to tak už bude napořád. Zvláště když už nebude mít Váš přítel možnost si vztah k ní zkazit či zevšednět soužitím. Ale zaráží mne Váš rozumný a racionální přístup, tak nějak mi přijde až chlapský, analytický. Toje dobře, že nejste hysterka, samozřejmě. No jedno to částečně změní - až bude mít Váš přítel své děti. To ona mu nedala. Ona tam (v jeho hlavě) bude i potom, ale už jen jako neškodný pěkný obrázek, který jen sem tam opráší a podívá se na něj, nic víc.
Dobrý den. A proč s přítelem řešíte tu jeho minulou milenku? Proč se ho na ni ptáte? Až příště začne váš přítel zase nadávat na tu svoji bývalou, tak to utněte, že vás to nezajímá... A pokud máte pocit, že to takto bude u vás fungovat pořád, že váš přítel bude tajně myslet na svoji ex, tak si najděte někoho jiného, nebo se budete pořád trápit. Nebo si zkuste nějakým způsobem zvýšit sebevědomí, jelikož ho máte proklatě nízké.
Zdravím, spíš mě to připadá jako, že chlapci někdo šáhl na bebíčko... a není schopen se s sebou vyrovnat. Je normální občas nahlas vzpomenout, ale nepovyšovat ani ponižovat. Je běžné vnitřní soukromí kam pouštíte pouze svou vlastní mysl. Třeba se jen sebemrská, třeba kdyby s ní vydržel, tak bude ten vedle hvězdy a možná vyfocen..., jen mu chybí koule držet tempo s hvězdou. Navíc mám obavy, že je slepý, hluchý a bez citu. Žije s vlastní minulosti, je neperspektivní pro váš vztah.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.