Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamarádka se mnou pořád soutěží

Od: prostejenomja odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Je mi 14 let, no a mám jednu kamarádku - říkejme jí třeba X. Já jsem si před několika měsíci koupila nový mobil Samsung no a X, jelikož taky chtěla delší dobu mobil, jí ho asi před týdnem koupil bohatý táta. Má ale rozvedené rodiče a žije u matky s jejím přítelem. No a X si mobil hned první den vzala do školy a celou dobu si s ním hrála a skoro si mě nevšímala. Má nějakou neznámou značku, o půl palce větší mobil než já (já mám pět palců). Tak jsem si vzala další den taky svůj mobil do školy (nikdy jsem si ho moc nebrala), abych zase nezůstala na ocet, že se budu nudit a dívat se, jak si hraje hry. Jak jsem ho vytáhla, hned se mě začala ptát proč si ho jako beru, když jsem si ho nikdy nevzala. Tak jsem jí to vysvětlila. Jenomže teď jsme byly u nás doma a ona mi zase začala říkat, proč si ho beru, že jsem si ho nikdy nebrala. Já jsem jí to zopakovala a ona mi řekla, že mi nevěří a začala říkat že jsem s ním chtěla zamachrovat. Začaly jsme se hádat, ona mi pořád začala říkat že má stejně daleko lepší mobil než já a že ať počítám s tím, že mi ten Samsung z prý vlastní zkušenosti za chvíli klekne.

Víte, mám takový pocit že ona se mnou strašně ve všem soutěží. Kvůli mně i začala hrát na klávesy, koupila si stejný náhrdelník (po tom co mě vytrvale prosila ať jí ho dám), stejnou kytku, stejně začala dělat prezentace, podtrhovat stejnými barvami v sešitě a nikdy to nepřizná. Fakt jsou z toho hrozné hádky, taky mi strašně vytýká že se bavím s jednou holkou Y (ona se s ní taky baví a přijde mi že ještě více než já s Y), pořád říká že Y je hrozná kráva a že ji s Y pomlouvám a vlastně při každé hádce říká to stejné - "Bež si teda za Y, když jste takové kamarádky!" - přitom já s Y ani nechodím ven, jenom se s ní trochu bavím a to opravdu jenom trochu. Ještě k tomu mi začala X nadávat za to, že když se mě jednou zeptala jestli nemám děravou ponožku a já se zeptala proč, tak mi začala nadávat že se pořád jenom ptám a že to nemá logiku ptát se na co to potřebuje, když to stejně nemám.

Strašně mě mrzí jak se ona ke mně chová. Strašně mě mrzí, že i moje bývala kamarádka se mnou soutěžila úplně stejně, akorát mě nepředháněla ve věcech, ale docela mě přede všemi ponižovala. Asi všem hrozně lezu na nervy, nebo já fakt nevím. Už tolikrát mezi mnou a X bylo řečeno, že končíme s přátelstvím a stejně nekončíme a pokračuje to dál. Jenomže už jsme spolu asi tři roky a já nevím... i přes tohle všechno je pro mě težké ji nechat a myslím že u ní je to stejné. Jenomže se obávám, že já to už asi nezvládnu a někdy jí při té hadce nějak už fyzicky napadnu, já už se opravdu nedokážu moc ovládat, strašně mi to leze na nervy.

Prosím, poraďte mi, jak by jste e na mém místě zachovali vy. Prosím.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak ze si hrala s novym telefonem chapu. Proste ho mela novy a to laka. Kamaradka asi spatne nese, ze mate tel. znackovy. Jestli vite, ze je na to ciltiva, tak by bylo lepsi ji spis rict, ze by jsi si radeji povidala, jestli ten mobil neschova na dobu, kdy spolu nebudete. Nahrdelnik opravdu chtela, tak si ho koupila.

Budte rada, ze se inspiruje, je to kamaradka, zkus se od ni take neco priucit, jako ona od tebe. Jestli ty soutezeni take nevidis ve vsem. S kamaradko si promluv, rekni ji, zeptej se ji co ji vadi a rekni ji take co vadi tobe. Bud se to da resit a nebo si musis najit kamaradku, ktera bude lepe vyhovovat tvemu naturelu

hodnocení

2x

Chválabohu, že moje děti jsou normální *placni*

joudic*

*smich* to nevylucuje to, ze to nepise vase dcera :) v tomto veku se takove veci s rodici opravdu neprobiraji :)

iz*
hodnocení

1x

K "soutěžení" musí být minimálně dva...

hodnocení

0x

Tak podle toho prvního odstavce to vypadá přesně naopak. X si vzala do školy mobil, Ty jsi se proto hned musela pochlubit svým (údajně aby ses ve škole nenudila *sok* . Za nás teda rozhodně ve škole na nudu nebyl čas).

Koupila si stejný náhrdelník? No asi se jí líbil a Ty jsi jí ten svůj nechtěla dát. Co je na tom špatného?

Stejně se chovala i předchozí kamarádka? Proč asi? Asi opravdu všem lezeš na nervy, ale to asi nebude chyba těch ostatních. Trochu se nad sebou zamysli!

hodnocení

0x

Zdravím. Ona bude chyba na obou stranách. Pokud o kamarádství obě stojíte, měly byste k sobě změnit svůj přístup. A ne si dělat naschvály a hledat na sobě chyby. Buďte k sobě obě tolerantnější a více jedna druhou respektujte. Záleží na tom, proč zrovna jí chceš mít za kamarádku, když Ti leze na nervy? Najdi si tedy jinou, lepší. Ale zamysli se i nad svým chováním. Možná jsi přecitlivělá a bereš si věci více osobně. Zkus být více nad věcí a více přející, nemá smysl si kamarádství kazit, když si jí chceš jako kamarádku udržet.

bbb*
hodnocení

0x

Z toho si nic nedělej, holky se rádi chlubí. Já to vidím doma, jak má moje vnučka něco nového, hned si to bere druhý den do školy, aby se předvedla, než dostala mobil k Ježíšku tak to půl roku předem věděla celá třída, nejdřív to vyfotí, pak to všem pošle na facebook, na instagram a představ si když jdeme někam do cukrárny, nebo na oběd, tak si to fotí a posílá sestře a holkám, aby to viděly jak si papá. Když byla malá, přišla ze školy a brečela, že s ní holky nekamaráděj, to bylo utěšování, druhý den s ní už zase kamarádily, to jsou ty holčičí manýry, ale nemysli si, že je to v životě lepší, ono od kamarádek se nic moc dobrého nedočkáš, holky jsou falešný, radči se moc nesvěřuj. Chodila s jednou kamarádkou na tenis a ta jí řekla, že je její tatínek ošklivej a bůh ví co ještě a tos měla vidět jak jí zmlátila raketou a taky bylo na chváli po kamarádství a víš, že už zase spolu mluví, už si odpustily. Taky jsem se ji svěřovala a pak jsem se dozvěděla, že se mi vysmívají a baví se na můj účet. Přeju ti abys sis brzo našla dobrou kamarádku,s kterou bys pak kamarádila celý život a ta stála při tobě v dobrým i zlým. Ale když něco chceš taky musíš něco dát a být vždycky připravena jí to oplatit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]