Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest zad/ledvin

Od: tajemnak* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěl bych poprosit o radu jestli jít k lékaři nebo nejít..

V úterý jsem posiloval záda včetně spodních zad hyperextenzí a přítahů spodní kladky.

Včera odpoledne mě začali "tlačit záda" vpravo dole, mezi posledním žebrem a kyčlí (v oblasti ledvin).

Když třeba prudčeji dosednu, prohnu se nebo se hodně zhluboka nadechnu tak to trošku píchne. Mám strach aby to nebyla ledvina, ale když si to v průběhu psaní tohoto příspěvku uvědomuju, že to budou spíše záda.

Další věcí, kterou jsem zkoušel je, že jsem si poklepal zatnutou pěstí zlehka na to místo a je to taková pichlavá bolest..

Na páteři mě poklepání nebolí, jen na tom místě vpravo v kříži (ledviny).

Radili byste počkat jestli to neustoupí nebo jít na ortopedii?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Počkala bych,máte to namožené. Jo a hlavně si dejte cvičební pauzu...

hodnocení

0x

Hodně pijte. Pokud můžete pivo, pak lékaři doporučují Plzeň 12°. Bolesti trvající nad 3 dny konzultujte u lékaře.

doplněno 14.05.15 11:59:

na ledvinové kameny - bolí vás ledviny, možná to bude tím... diskuse např. :

diskuse.vitalion.cz/...

tajemnak*
hodnocení

Z jakého důvodu je dobré pivo?

Ano, cvičení vynechám..

hodnocení

0x

Já si myslím, že jste při cvičení udělal několik nedobrých pohybů a tím jste si namohl některý z drobných sválků na zádech. Je jich tam mnoho. Jakmile nespolupracují všechny svaly v takové jako vlně, ale zapnou se jednotlivě, pak se tohle stane. Některý ze sválku se namůže. Je to nepříjemné, ale klidem to odezní. Nikam nemusíte chodit. Jak přišlo, tak odejde. :)

ludal
hodnocení

0x

Podobný problém jsem měl před pár lety.Také jsem běžel na urologii. Testy ok a s doktorem jsme přišli na to, že to mám od řezání dřeva (vodorovně položených klád) a pravidelně jsem si záda namohl při manipulaci s těžkými špalky. A také je tato oblast citlivá na nachlazení. Stačí se jen trochu zpotit. Jednou jsem nemohl ani zakašlat bez bolesti..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]