Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu jestli jít k lékaři nebo nejít..
V úterý jsem posiloval záda včetně spodních zad hyperextenzí a přítahů spodní kladky.
Včera odpoledne mě začali "tlačit záda" vpravo dole, mezi posledním žebrem a kyčlí (v oblasti ledvin).
Když třeba prudčeji dosednu, prohnu se nebo se hodně zhluboka nadechnu tak to trošku píchne. Mám strach aby to nebyla ledvina, ale když si to v průběhu psaní tohoto příspěvku uvědomuju, že to budou spíše záda.
Další věcí, kterou jsem zkoušel je, že jsem si poklepal zatnutou pěstí zlehka na to místo a je to taková pichlavá bolest..
Na páteři mě poklepání nebolí, jen na tom místě vpravo v kříži (ledviny).
Radili byste počkat jestli to neustoupí nebo jít na ortopedii?
Hodně pijte. Pokud můžete pivo, pak lékaři doporučují Plzeň 12°. Bolesti trvající nad 3 dny konzultujte u lékaře.
doplněno 14.05.15 11:59:na ledvinové kameny - bolí vás ledviny, možná to bude tím... diskuse např. :
Já si myslím, že jste při cvičení udělal několik nedobrých pohybů a tím jste si namohl některý z drobných sválků na zádech. Je jich tam mnoho. Jakmile nespolupracují všechny svaly v takové jako vlně, ale zapnou se jednotlivě, pak se tohle stane. Některý ze sválku se namůže. Je to nepříjemné, ale klidem to odezní. Nikam nemusíte chodit. Jak přišlo, tak odejde.
Podobný problém jsem měl před pár lety.Také jsem běžel na urologii. Testy ok a s doktorem jsme přišli na to, že to mám od řezání dřeva (vodorovně položených klád) a pravidelně jsem si záda namohl při manipulaci s těžkými špalky. A také je tato oblast citlivá na nachlazení. Stačí se jen trochu zpotit. Jednou jsem nemohl ani zakašlat bez bolesti..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.