Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
měla bych otázku na již tisíckrát probírané téma. Svoje první milování jsem ještě nezažila, ale mám pocit, že se k tomu schyluje. S přítelem jsme se domluvili, že hormonální antikoncepci brát nebudu, protože beru spoustu dalších léků a byla by to pro moje telo celkem přítěž. Problém ale je, že mám neuvěřitelný strach, že se při milování s kondomem něco stane. Jako následek nemoci nemám už druhý rok menstruaci, proto bych ani nepoznala, že jsem těhotná. Musím mít tyhle obavy, nebo jsou zbytečné? Děkuji.
Strach je asi normální. Každopádně si dávejte pozor při nasazování kondomu, aby nedošlo k jeho poškození nehtem nebo něčím jiným. Při ejakulaci pak včas penis vyndat a dávat pozor, aby z něj kondom nezklouzl a nedostalo se tak sperma do Tebe. Podle mě riziko tam bude vždy, ale pokud máš šikovného partnera a svůj strach mu sdělíš, jistě si dáte oba pozor a vše dopadne dobře.
pokud nemate menstruaci asi ani neotehotnite, protoze nedochazi k ovulaci, zeptejte se gynekolozky, aby vam to potvrdila... jinak tahne mi na 40 a jeste nikdy jsem nepouzil prezervativ, a jen nektere partnerky braly HA, zas tak horke s tim otehotnenim to neni, ale nikoho k nicemu nenavadim
respektive, nevim proc nemate menstruaci a jestli ovulujete, a to vi vas lekar, anatomii jsem mel hodne davno, muze byt i ovulace bez menstruace, ale to pravdepodobne nebude vas pripad
Co se týče strachu, nejlepší antikoncepcí v daném čase je počkat do svatby. S manželkou přes 10 let praktikujeme plánované rodičovství (lze použít i jako antikoncepční metodu) a v plodné dny používáme kondom. Za celou dobu se mi nikdy nestalo, že by nějaký prasknul. A to kupuji obyčejné z LIDLu.
Ale nikdo na webu nezaručí (a ani samotní prodejci či výrobci kondomů), že prasknout nemůže. Můžete tedy kombinovat několik antikoncepčních metod zároveň.. např. s kondomem ještě antikoncepční čípek.
doplněno 14.05.15 10:23:K tomu krému Pharmatex- nejen z vlastní zkušenosti vím, že nemusí být příjemný - někoho dokáže nehezky pálit.
S kondomem můžete použít ještě spermicidní krém Pharmatex, funguje i jako lubrikant a je to pojistka, kdyby kondom náhodou prasknul. Ohledně možnosti otěhotnění se informujte u svého lékaře, který zná Váš zdravotní stav a ví, proč nemáte menstruaci. Dost možná by i používání HA zakázal a třeba se strachujete zbytečně a otěhotnení vzhledem k zdravotnímu stavu je vyloučené.
doplněno 14.05.15 12:05:Musí se to vyzkoušet, nám velmi vyhovuje oběma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.