Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přílišný strach z otěhotnění

Od: samantha odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

měla bych otázku na již tisíckrát probírané téma. Svoje první milování jsem ještě nezažila, ale mám pocit, že se k tomu schyluje. S přítelem jsme se domluvili, že hormonální antikoncepci brát nebudu, protože beru spoustu dalších léků a byla by to pro moje telo celkem přítěž. Problém ale je, že mám neuvěřitelný strach, že se při milování s kondomem něco stane. Jako následek nemoci nemám už druhý rok menstruaci, proto bych ani nepoznala, že jsem těhotná. Musím mít tyhle obavy, nebo jsou zbytečné? Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pinkbunny*
hodnocení

0x

Strach je asi normální. Každopádně si dávejte pozor při nasazování kondomu, aby nedošlo k jeho poškození nehtem nebo něčím jiným. Při ejakulaci pak včas penis vyndat a dávat pozor, aby z něj kondom nezklouzl a nedostalo se tak sperma do Tebe. Podle mě riziko tam bude vždy, ale pokud máš šikovného partnera a svůj strach mu sdělíš, jistě si dáte oba pozor a vše dopadne dobře. :)

joudic*
hodnocení

0x

pokud nemate menstruaci asi ani neotehotnite, protoze nedochazi k ovulaci, zeptejte se gynekolozky, aby vam to potvrdila... jinak tahne mi na 40 a jeste nikdy jsem nepouzil prezervativ, a jen nektere partnerky braly HA, zas tak horke s tim otehotnenim to neni, ale nikoho k nicemu nenavadim :)

doplněno 14.05.15 00:04:

respektive, nevim proc nemate menstruaci a jestli ovulujete, a to vi vas lekar, anatomii jsem mel hodne davno, muze byt i ovulace bez menstruace, ale to pravdepodobne nebude vas pripad

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, nemate-li menstruaci, tak jak můžete otěhotnět? To se prosté vylučuje...

joudic*

prave ze muze probihat ovulace bez menstruace... ikdyz toto asi nebude ten pripad

eulalie*

No ale pak je to podle mě nestandardní stav a vše by měla paní řešit po poradě s lékařem. Zvláště, užívá-li nějaké léky. A ne dávat na rady laických poradců...

sos*
hodnocení

0x

Pokud máte strach, můžete se milovat jen orálně nebo mastrubovat.

Dobrý gynekolog by ti určitě poradil líp než parta poradců. Ono když jde o zdraví je vždycky lepší jít za odborníkem než sázet na babské rady. Hormonální antikoncepce a kondom nejsou jediné možné varianty. Bez dlouhého hledání mě napadá možnost kombinovat ten kondom s pesarem nebo spermicidním krémem a v případě že neplánuješ rodinu ještě nějaký rok, by se určitě vyplatilo dát tisícovku za tělísko. Ty se dřív dávaly pouze ženám které už rodily ale doba pokročila a dneska se už zavádí i mladým holkám. Je to rozumné řešení bez hormonů ve třech cenových variantách, kde i ta nejdražší stojí stejně jako pilule na tři měsíce.

hodnocení

0x

Co se týče strachu, nejlepší antikoncepcí v daném čase je počkat do svatby. S manželkou přes 10 let praktikujeme plánované rodičovství (lze použít i jako antikoncepční metodu) a v plodné dny používáme kondom. Za celou dobu se mi nikdy nestalo, že by nějaký prasknul. A to kupuji obyčejné z LIDLu.

Ale nikdo na webu nezaručí (a ani samotní prodejci či výrobci kondomů), že prasknout nemůže. Můžete tedy kombinovat několik antikoncepčních metod zároveň.. např. s kondomem ještě antikoncepční čípek.

doplněno 14.05.15 10:23:

K tomu krému Pharmatex- nejen z vlastní zkušenosti vím, že nemusí být příjemný - někoho dokáže nehezky pálit.

pb®
hodnocení

0x

S kondomem můžete použít ještě spermicidní krém Pharmatex, funguje i jako lubrikant a je to pojistka, kdyby kondom náhodou prasknul. Ohledně možnosti otěhotnění se informujte u svého lékaře, který zná Váš zdravotní stav a ví, proč nemáte menstruaci. Dost možná by i používání HA zakázal a třeba se strachujete zbytečně a otěhotnení vzhledem k zdravotnímu stavu je vyloučené.

doplněno 14.05.15 12:05:

Musí se to vyzkoušet, nám velmi vyhovuje oběma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma první milování

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]