Nejste přihlášen/a.
Hezké poledne, už delší dobu (tak 3 roky) mně pálí oči. Bohužel nemohu vypozorovat, z čeho to je. Třeba teď sedím doma a úplně slzím. Potom pálí kdykoliv vyjdu ven. V zimě to připisuji mrazům, v létě velkému teplu, ale co jaro a podzim? Na jaře mě napadla nějaká alergie, ale na pyl mi dělali testy a vyšly negativně. Zkoušela jsem kapky Visine, doma pomůžou ale jakmile vyjdu ven, oči jsou zase suché a podrážděné. Už jsem z toho zoufalá. Hlavně dementní připomínky kamarádů typu: Proč brečíš?. Milionkrát jsem jim vysvětlovala, že mě prostě pálí oči a slzy tečou kdykoliv se jim zamane. Nemá někdo podobnou zkušenost?
Umělé slzy jste už zkoušela? Při poslední kontrole na očním, jsem si stěžovala na totéž jako vy. Lékařka mi řekla, že koukáním a soustředěním na pc a televizi nemrkám a oko se vysušuje. Pak se každé změně brání zvýšenou slzivostí. Doporučila mi nějaké umělé slzy s tím, že jsou sice dražší, ale velmi účinné. V lékárně jsem málem omdlela, když mi řekli cenu za maličkou lahvičku. Dala jsem řeč s magistrou a nakonec jsme vybraly Hyal-Drop, multi. Prý je téměř totožné s tím drahým přípravkem. Má i bezva aplikátorek. A funguje bezvadně. Občas, když zaslzím, si vzpomenu a honem si kápnu. Funguje!
Kapkami asi nazýváme všechno, co se někam kape a léčí. Umělé slzy neléčí, ale nahrazují nedostatek něčeho a tím řeší problém. Svým složením budou jiné než lék.
Děkuji za tip, určitě vyzkouším. Jen mám menší dotaz. Jaký je rozdíl mezi kapkami do očí a tímto? Já se v tom vůbec nevyznám, tak mi připadá všechno stejné
A u očního lékaře jste už byla? Co vám řekl? Mně taky pálelo oko a pořád slzelo a slzy tekly jako bych brečela kdykoli se jim zachtělo. Bylo to děsný a vítr a zima to ještě zhoršovaly ,ani na kole už jsem jezdit nemohla.Ucpaný slzný kanálek,pročistit už nešel,takže operace a super,oko vůbec neslzí! Paráda! No,jen u smutných filmů...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.