Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
vie mi niekto poradit ,ako si rychlo posilnit pevnu volu a sustredenie sa pri pisani zaverecnej prace? Snazim sa ju pisat uz par mesiacov, ale vzdy len po par riadkoch. Teraz ostavam uz aj doma, ze nechodim do prace, kde ma furt niekto/nieco vyrusuje, ale aj doma, napriek tomu, ze kludne cely den presedim za kompom, niesom schopna sa do toho zazrat (aspon na hodinu v kuse) a pisat, hoc mi ostava uz len par tyzdnov a brutalne nestiham. Radsej si citam nieco na nete, vybavujem (aj pracovne) emaily, alebo si idem nieco uvarit, upratat, zacvicit... Nelaka ma to ist von, ani pozerat telku, ale napriek velkemu casovemu sklzu mi proste chyba vola a stres, ktore by ma donutili si konecne sadnut a pisat, pisat, pisat... Ak mate niekto nejaky zaruceny a hlavne rychly recept, budem moc vdacna
Tak s tímhle mám také zkušenosti Na každého sice funguje něco jiného, ale třeba Vám pomůže můj recept. Finta je v tom, že začnu hned po ránu, tzv. s čisou hlavou, ještě předtím, než na muj mozek začnou fungovat další vjemy (televize, rozhlas, internetové zpravodajství, případně sms, telefonáty, maily ). Než se mi uvaří kafe, tak mi mezitím naběhne PC, já zasednu a začnu na tom makat. Jakmile začnete něco číst nebo se na něco dívat, tak už se rozptylujete a nemáte potřebnou koncentraci na tu práci. Na maily apod. se podívejte až tak v 11:00. A uvidíte, že jakmile si něco přečtete, kliknete tadyhle a zas tamhle, tak už se k té práci ten den nevrátíte
zatížíte si mozek milionem informací a přestanete se soustředit.
Jo, a na někoho funguje rozplánovat si to na menší části. Já to moc nepreferuju, protože je to dost těžký odhadnout. Pak mám problém, že ten plán nestíhám nebo naopak stihnu toho víc a další den to flinkám s pocitem, že mám přeci fóra dopředu...
Stejný problém jsem měla při psaní diplomky taky (a kdo asi ne ), no a nejvíc na mě zafungovala facka, kdy mi došlo, že to prostě za týden dopíšu, anebo budu čekat dašího půl roku na termín státnic...:D Ale to Vám asi moc nepomohlo, co?
No a jinak při psaní průběžných prací (ročně několik poměrně náročných esejů) jsem si vypracovala takový hodně drastický způsob samokázně - kupříkladu jsem si řekla, že dokud ty tři strany nenapíšu, tak se prostě nenajím. No spolužáci kluci to moc nechápali, neb ti zase bez jídla nebyli schopní přemýšlet, ale mně to dodalo potřebný "drive". Taky jsem chodila do knihovny, kde bylo jen wifi připojení, a to mi nabíhalo tak šíleně pomalu, že byl problém s netem vyřešen. Prostě jsem hledala vnější omezení, když jsem nebyla schopná si poručit zevnitř Ale nakonec to všichni zvládli, věřím, že Vy to zvládnete také. Hodně štěstí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.