Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zítra jdu na preventivní prohlídku a mám s sebou přinést ranní moč. Připadám si trochu blbě, když se na to ptám.. V čem to mám přinést a kolik? Všichni mají nějaké zkumavky, ale ty my bohužel nemáme. Máme jen zavařovací sklenice. Děkuji za rady.
Tehdy jsem řešil ten samý problém a vyřešil jsem ho tak, že jsem zašel do lékárny a tam poprosil, jestli by něco pro mě neměli. A měli, a zadarmo
Můžeš to taky vyřešit tak, že zkrátka moč nedoneseš a doktor si buď do papírů zapíše, žes moč nedal nebo ti vrazí do ruky kelímek, abys šel na záchod a ze sebe něco vyždímal
Sice pozdě, ale přece. Podívejte se do lékárničky, nebo v kuchyni mezi koření, to by bylo, aby se nenašla malá sklenička s uzávěrem. Že se velmi pečlivě několikrát vymyje asi netřeba mluvit. nejlépe je mít pár zkumavek z lékárny. Pokud nic nenajdete, někdy stačí moč ráno až u doktora. Nebo se přeobjednat a zkumavku koupit v lékárně.
Ahoj. Jak píše BUSS. Střední proud ranní moči. V zimě se ještě doporučuje, tu skleničku s močí držet v teple. Aby se nesrazily nějaké součásti ,,šampička,, . Jednou mi to trochu prochladlo a musel jsem ronit dodatečně.
Když se sbírá moč z celých 24 hodin, tak se spočítají litry a všechno se to smíchá a pak se teprve z toho bere menší vzorek.
Sestra běžně dneska dává pacientům speciální plastovou jednorázovou zkumavku se žlutým uzávěrem. Právě dneska ji taky ponesu. Nesmí se ale příliš naplnit, max. do poloviny, jinak špunt jakoby "vyskakuje" a nedrží. To by mohl být malér.
Jinak mám doma pokaždé nějakou šroubovací skleničku - kdyby něco. V koupelně v polici. Většinou od léků, dobře vymytou. Ale to jen opravdu vyjímečně. Oni požadují ty zkumavky, které dávají, že jsou sterilizované. Na ně jen nalepí štítek se jménem, RČ a je hotovo. S obsahem už nemusí manipulovat.
Vzpomínám na své dětství, když měli přijít k nám do vesnické školy lékaři. Děti měly přinést moč. Nesla jsem ve skleničce od Francovky.Jeden spolužák, takový mizera, přinesl moč v láhvi od piva, zadělané korkovou zátkou. Ještě tam byla etiketa a cena 1,20 Kčs! Jaga.
Ta historka je bezva Má-li zkumavka žluté víčko, obsah je určen k biochemickému rozboru. Má-li zkumavka červené víčko, je určena k bakteriologickému vyšetření moči. Výsldek je závislý na kultivaci a je k dispozici později.
Dakon, teď jsem volala sestře o své výsledky a zeptala jsem se na barvu víček. Červená jsou tak která jsou určena na kultivaci. Žlutá a modrá na ostatní, na biochemii.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.