Nejste přihlášen/a.
Je opravdu tato karta výhodná a hlavně bez jakýchkoliv poplatků? Dále by mě zajímalo využití karty více lidmi žijících na stejné adrese nebo si musí každý objednat vlastní kartu na vlastní jméno?
Karta je zcela zdarma a bez poplatků.Nemusí se vyplňovat např.podací lístek.Ten Vám vytiskne na přepážce.Jinak jsou levnější pohledy a dopisy ale musíte je podat na přepážce.To znamená,že musíte na poštu a nemůžete to hodit do schránky.Kartu je nejlépe mít každý svoji,protože např.u doporučené zásilky,musí být odesílatel na zásilce shodný s majitelem karty.U pohledů nebo dopisů,které nejsou doporučeně je to jedno.
Dobrý večer,
karta je velmi výhodná. Zejména pro poskytovatele, kterému podepíšete souhlas se zpracováním a nakládáním s osobními údaji a pak se nestačíte divit reklamám, které vám zaplní emailovou schránku. Také jsem podlehla a za rok, co ji vlastním jsem ušetřila asi 5 kč.S vaší kartou může jít na poštu kdokoliv, komu ji svěříte. Nic se neověřuje.
Zajímavé, a jste si jista, že spam chodí díky kartě? Já nic takového nespozoroval.
doplněno 12.05.15 14:52:Sleva se vztahuje jen na doporučené psaní, na doporučený balíček už ne. Je to zajímavé, proč to tak mají zařízeno.
taky ne, kartu mám abych nemusel vypisovat podací lístky, pokud někdy u něčeho ušetřím tak fajn, ale primární je úspora času. Už se mi stalo, že mi na poště poradili, abych neposílal balík jako cenny balík, ale obyčejný balík, že na něj dostanu super slevu na kartu. Jednou už jsem toho měl plné zuby, tak jsem to zkusil. No prodělal jsem asi 10kč... sami čuměli, že kalkulátor zásilek na internetu funguje líp než jejich hlavy.
Tímto všechny nabádám, ať balíky posílají jako cenné, pokud je potřebují mít pojištěné je to snad vždy levnější!
Kartu mám, ale příliš nadšena z ní nejsem. Známka na dopis či pohled je běžně za 13 korun, a kartou byla až donedávna za 11. Řekne se - 2 koruny dobré. Ale nyní už na kartě podražili, známka je za 12 Kč. Takže ušetřím korunu.
Posílám často koresponďáky se soutěží. Ty mě stojí jako zákazníky bez karty, koresponďáky se slevou si koupit nelze.
A když jsem jednou četla, že je výhodné s kartou posílat dopisy, prý se ušetří až 40 Kč! řekli mi na poště, že je to jen u nejdražších zásilek.
Snad jediná výhoda je v tom, že když posílám něco doporučeně, či balíček,nemusím vyplňovat podací lístek.
S mou kartou může jít na poštu i manžel, či jiný člen rodiny, kterému ji půjčím, nemusí si zařizovat svoji.
Ale ta výhoda není takové štěstí, jak se tvrdilo. Jaga.
Platí vše, co již napsali rádci přede mnou. Hlavní výhoda je, že nemusíš vyplnovat podací lístek. Platbu může uplatnit kdokoliv, avšak odesílatel uvedený na zásilce musí být stejný jak na kartě. Pošta je schopna vydat i druhou kartu na stejného odesílatele, to je výhodné pokud zásilky odesílá třeba i manželka. Nemusíte si tak kartu předávat. Pokud za půj roku dosáhneš určité útraty, získáš kartu s většíma slevama. Já už mám kartu s většíma slevama, za doporučené psaní platím cca 36 Kč, bez karty bych platil tuším 43 - 44 Kč. To už je celkem výrazná sleva.
Jinak karta je zdarma, zdarma je i vydání druhé karty. Pokud však neposíláš vícero zásilek, je dobrá jen k ušetření času při nevypisivání PL.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.