Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pivoňky Praha

Od: filip17* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

našel by se zde někdo z Prahy, kdo by veděl o nějkém květinařství, kde prodávají pivoňky. Myslel jsem, že je to běžná věc jako růže nebo karafiáty :) Předem díky, za všechny rady.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

5x

Myslím, že běžná věc to až tak nebude. Pokud to nebudou speciálně vyšlechtěné druhy, které dlouho vydrží květy. Protože pivoňky, které máme zde v Čechách na zahradě, tak ještě nekvetou a až pokvetou, tak je můžete koupit leda brzy ráno na nějaké tržnici, málo rozvité. Pivoňka není dlouhodobá květina do vázy, velmi rychle rozvine a brzy uvadá a začnou se uvolňovat jednotlivé okvětní lístky. Nejvíce udělá parády na zahradě. Nebo ve váze přímo z vaší zahrádky.

V květinářství by byl právě problém, že by ji dovozce přivezl na krám a hned by se musel najít kupec. Píšu o normální pivoňce plnokvěté bylině, ne o dřevité, se kterou nemám zkušenost.

filip17*
hodnocení

V květinách se vůbec nevyznám, takže děkuji za celkem vyčerpávající odpověď :) Já doufal, že přece jen bude někde k sehnání, tak holt to bude klasika s ruží.

pohanka*

Projížděla jsem druhy pivoněk a musím říci, že máte dobrý vkus, protože to jsou nádherné květy s krásnými jemnými barvičkami, zvláště ty dřevité. Tak ať se zadaří a potěšíte s jakoukoliv květinou.

filip17*

Přiznám sem, že me osobně to nenapadlo, jen jsem si nenápadně pozjišťoval oblíbené kytky dotyčné slečny :)

hodnocení

2x

Pivoňka není tržní květina, jako třeba růže, tulipán, gerbera, karafiát...

Ty červené už začínají v zahradách kvést, růžové a bílé rozkvétají o něco později, je to trošku jiný druh. Zajděte si do zahrádkářské kolonie, určitě Vám nějaký pěstitel pár málo rozvitých květů uřízne. A třeba za ně nebude chtít moc, nebo dokonce nic. V prodejnách je ale nekoupíte.

A když nebudou k mání pivoňky, co koupit PIVO? Je to polovina toho, co jste dát chtěl a třeba to udělá stejnou radost! *tanec* Jaga.

filip17*
hodnocení

Díky za tip, zkusím tedy nějakou tu zahrádkařskou kolonii a co se týče piva, no být to chlap asi by nic nenamítal :-D, ale slečna bohužel pivo nepije.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, stručně - květy pivoněk se nekupují, ale buď se kradou nebo si je musíte na někom vyžebrat. Je to krásný květ na jeden až dva dny - potom opadává. Zdravím!

doplněno 11.05.15 10:54:

Ale, já jsem to nedoporučil - pouze konstatoval. A to je rozdíl, ne? A s otrhanou předzahrádkou mám už také vlastní zkušenost (to šlo o tulipány).

doplněno 11.05.15 12:53:

Máte pravdu, že jsem to mohl napsat jinak. Chtěl jsem být stučný, aby tazatel věděl, že v obchodě patrně květ pivoňky nekoupí. Krást se nemá ani trhat kytky v parku nebo cizích zahrádkách - to je fakt. Dám Vám bodík za obdrženou morální facku .

tiffany*

Bene, copak Vám není jasné, že ukradené květy obdarovanému moc radosti nepřinesou a okradeného opravdu rozesmutní? Představte si zahrádkáře, který se těší, až to konečně rozkvete a pak najde pošlapaný záhon a orvaný keřík. Doporučit tohle tak, jak jste to udělal, to je mi líto a moc mi to nejde dohromady s tím, jak odpovídáte obvykle... pěkný den.

doplněno 11.05.15 12:20:

Njn to máte pravdu, že jste to výslovně nedoporučil, ale dá se tomu tak rozumět, s tím, že "se to tak dělá", tj. je to tak "běžné", vlastně prakticky "normální" a to je to, co se mi nelíbí. Určitě je taky pravda, že každý to vezme podle sebe, podle svého založení, zkušeností atd., ale proč třeba jen náznakem podporovat to, co není dobré. Jistě bychom mohli dalece rozebírat, co a jak, možná jsem na tohle poněkud citlivější, ale samotný tenhle jazykový "problém" mi přijde dost zajímavý a významný (asi stejně, jako ten orvaný záhonek). Přeji Vám, aby se zloději od Vás drželi dál a květinky pěkně kvetly, zdravím, tif.

doplněno 11.05.15 14:21:

Néé, facky ne, ani ty morální ne..., ale moc se mi líbí, že jste mi porozuměl, dík :).

webbiecz*
hodnocení

0x

Tak shodou okolností jsem viděla prodávat řezané pivoňky tuto sobotu ve stánku s květinami za vstupem na stanici metra Kačerov :) Tuším asi za cca 20 Kč jedna. Docela mě to zaujalo, protože moc běžné to nebývá :)

filip17*

díky moc za tip! Zkusím se podívat :)

jaroslavaz
hodnocení

0x

Škoda, ze jste se neozval pred tydnem, tady v Praze ve Vršovicich ruzove drevite pivonky kvetly, mohla jsem vam je dat. Ted uz je pozde, jsou odkvetle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]