Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárok na mateřskou

Od: martiponec* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, popíšu celý můj problém a prosím někoho o odpověď.

Od 17.12.2008 jsem začala pracovat jako OSVČ, zdravotní pojištění mám měsíčně stanovené na 1590,-, důchodové na 1596,-, nemocenskou si neplatím, protože jsem myslela že stačí platit jen zdravotní. V únoru jsem otěhotněla a termín porodu mám 29.10.2009. Je nějaká šance že budu mít nárok na PPM a mateřskou nebo dostanu hned po porodu rodičák ve čtyřleté variantě? Je popřípadě možnost se pojistit u nějaké pojišťovny? Zajímá mě jestli mám nárok na nějaké peníze nebo budu muset pracovat a vydělat si sama?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

0x

Dobrý den,

nárok na PPM už nestihnete, bohužel, dostanete ovšem hned po porodu rodičovský příspěvek. Nezoufejte, pokud byste si bývala nemocenskou platila, záleželo by samozřejmě na výši, ale PPM by nebyla nijak závratná, možná i nižší než rodičovský příspěvek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]