Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lék na nespavost?

Od: mcgyver® odpovědí: 12 změna:

Co máte vyzkoušeno, když nemůžete usnout, i když se Vám třeba chce nebo nechce spát. Beru co nejméně chemie.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jjjjjjjj
hodnocení

0x

Už zde bylo uvedeno Kešu oříšky mají tvar ledvin, pak mátový čaj zklidňuje žaludek a trávení popř. mátová čokoláda dále černá súl s rozkousanou lžičkou černého sezamu doporučuje TČM černý sezam podporuje krvetvorbu.

pohanka*
hodnocení

0x

Nově jsem v poslední době zjistila že počítání, čehokoliv, početní příklady sčítání, počítání peněz - spoření + výdaje, představy o výhře, na co peníze použít. Funguje to dobře, vždycky se ráno probudím a marně vzpomínám, co a jak dlouho jsem počítala.

hodnocení

0x

V posledních asi 10 měsících mi nezabíral vůbec žádnej prášek ale teď mi nedávno doktor předepsal HYPNOGEN a ten mi zabírá ale je prej silně návykovej takže mi ho už nikdo nechce dál napsat.

Místo něj mi doktor napsal CHLORPROTHIXEN a ten mi zabírá taky dobře. Sice to mám kvůli operaci žaludku tak že prášek si vezmu okolo 9. hodiny večer a kolem půlnoci jdu spát.

Oproti tomu jak sem skoro každej den usínal mezi 3.-4. hodinou ráno sem teď naprosto v pohodě. *dril*

doplněno 09.05.15 17:36:

Mně ne.

zajixxx*

Bohatě postačí 4,5 pivek. :)

repkin*
hodnocení

0x

Co nejméně chemie? Nepít kafe a podobné věci a přes den se vyčerpat, pokud Vám to nestačí v práci, jděte choďe běhat, plavat, posilovat, zumba apod. a budete spát jako miminko ;)

doplněno 10.05.15 08:18: A mate ten pohyb? Co si vzit volno a jeden den se poradne prospat? Asi bych se zkusil zeptat i lekare.
mecik*

Jsou to dobré rady , ale až Vás opravdu potká nespavost , kdy spíte max. čtyři hodiny za noc , potom už jde úsměv stranou.Ve dne jste jako mátoha , bojíte se sednout za volant , na nic se pořádně nesoustředíte. Vyzkoušel jsem leccos , ale když jednu noc náhodou po práškách trochu popojedu , druhý den -noc-zase probdím.Nic moc k radosti. Mečík.

2babajaga*

Dobrý večer.Zkuste čaj z meduňky a pokud pijete kávu tak poslední si dát tak kolem 16.hod.Dcera měla problémy se spaním a po meduňce spala jako miminko.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- proč se vlastně nemohou brát prášky, které jsou návykové? - a které tedy nejsou?! - mám dojem, že jsou návykové všechny, které působí na psychiku - jen se nesmí zneužívat ! - pak přestanou působit.

- to ty pivka jsou ještě návykovější a tudíž nebezpečnější !

esme*
hodnocení

0x

Nepomáhá alkohol, ten naopak spánek naruší, takže sice usnete, ale v noci se budíte a ráno jste jak zmlácení. Léky většinou dělají to samé.

Nejlepší zkušenost mám s hrnkem mléka, nebo s bylinkovým čajem (např. nějaká směs s chmelem).

A úplně nejlepší je odstranit důvod, proč nespíte. Ono to totiž vždy má nějakou příčinu. Pro příklad - máte partnera který vás občas v noci něčím vzbudí (nebo bydlíte někde kde v noci je častý nečekaný hluk) a nepříjemná představa že budete vzbuzen vám tak utví v podvědomí, že už ani neusnete. Odstraňte rušivý element a budete spát jako batole. :)

To samé dokážou i jiné věci - starosti v práci, nemoc, strach z něčeho. Zkuste zapátrat, někdy to je i záležitost která by jednoho ani nenapadla.

buss
hodnocení

0x

Léky, které za to stojí jsou jen na předpis. Třeba Hypnogen.

hodnocení

0x

Já když celý den pracuji od rána do večera,v zaměstnání,doma a na zahradě , tak si klidně dám i kávu a usnu jako špalek :)

Vyprávějte to ale někomu, kdo má OPRAVDOVÉ problémy se spaním.

Já nespala dvě noci po 50hodinové cestě ze Skotska, plus samozřejmě ty dvě noci v autobuse. Taky po výšlapu na Sněžku. Během zaměstnání, zároveň studia VŠ a přípravy na jazykové zkoušky.

Teď mám už 14 dní dvě zaměstnání, makám i o víkendech, 1 den z víkendu si dám výlet na chalupu, tam tenis, procházky, čerstvý vzduch... večer občas procházka na cyklostezku, abych se uvolnila (nechci se zruinovat tou prací) - no a v kolik myslíte, že jsem usnula včera? Sama nevím, sledovat čas je kontraproduktivní; ale už svítalo...

Nespavost jako nemoc nemá co dělat s tím, jestli je člověk unavený nebo ne.

Ale ať taky poradím, když zkombinuji dost dobrou psychickou pohodu a Guajacuran (kvůli krční páteři), tak spím ve většině případů hezky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]