Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problemy se synem - alkohol a automaty

Od: lad0204* odpovědí: 6 změna:

potýkám se už dlouhou dobu s problémem,mám 21letého syna,propadl alkoholu,co víc skamarádil se s hekrama a počítačovými piráty,vždycky když se ožere tak dělá strašný věci,onanuje se,huláká že sex je u něho práce, druhý den se mi vždycky omluví a takhle je to pořád dokola,navíc teď se mu zalíbili automaty,mám strach aby nepřišli exekutoři,myslíte že kdybych ho odhlásila z trvalého pobytu ,že pak na mně exekutoři nemohli?Poraďte mi prosím co mám dělat,už si nevím rady,Moc děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

no záleží jen na vás,zda se na to dál budete dívat a jeho chování tolerovat ,nebo zda jste se rozhodla s tím něco dělat.Je mu 21 let,tak proč to nedělá někde jinde?Nebo jej k tomu všemu ještě dotujete a staráte se o něj?Pokud ano,tak jej nechte ať si takovýto život řídí sám a bez vás.sépi

furtnic*
hodnocení

1x

I když to zní blbě,ale mě tohle dělat kluk,tak ho zavřu do ústavu.(léčebny)Automaty a alkohol jsou hodně vražedná kombinace a Vás to může stát majlant.Jestliže není vlastníkem nějakého majetku,tak půjdou po Vašem a nedej bože aby se zamotal do kšeftů.kde pak dluhy vybírají vymahači Albánského původu.U nás ve městě takový případ byl,nakonec si to dotyčný,jak se říká hodil.Ještě jeden příklad.Kamarád dělal to samé a začal fetovat.Strávil tři roky po léčebnách než se z toho dostal a do dnes má následky.Když kluk nebude chtít sám,jde to soudní cestou.Zeptejte se na patřičných úřadech,co je třeba.Ať Vám to dopadne co nejlíp.

tygrioko*

Jak by se dalo lidově říci "je to fracek".

1) Ve svých 21letech má potřebu se ještě předvádět a udělá cokoli, aby byl zajímavý a aby si ho někdo všiml. Za jakoukoli cenu.

2) Dělá všechno proto, aby si ho lidé nevšímali - odklonili se od něj pro jeho chování. " Mám toho dost a dejte mi pokoj".

V obojím případě mu vůbec nejde o Vás (to by se choval jako k matce), ale jen o sebe, tříská to s ním ode zdi ke zdi.

Budete potřebovat odbornou radu, sama to asi nezvládnete, protože jste jeho matka. Vesměs matky jsou stále se svými dětmi spojeni.

Já sama, bohužel, vím, jak je to těžké a sama s tím úspěšně bojuji.

dusatka*
hodnocení

1x

Dobrý den,

je to velice špatná situace, nedokážu poradit, jen něco k těm exekutorům a trvalému pobytu. Při tzv. odhlášení z trvalého pobytu budete muset prokazovat, že syn tam skutečně nebydlí. Pro exekutora je trvalý pobyt jen takové "vodítko". Může se v podstatě podívat i tam, kde trvalý pobyt nemá, stačí, že má podezření, že by tam mohl být nějaký jeho majetek. Takže cesta odhlášení trvalého pobytu se jeví jako komplikovaná a navíc nejistá. Bohužel. Držím vám palce ve vaší nelehké situaci.

doplněno 28.07.09 08:16:

Přidávám odkaz na velmi konkrétní návod, jak postupovat v případě návštěvy exekutora a jak podat vylučovací žalobu.

www.mesec.cz/clan/...

martini*
hodnocení

0x

Taky bych zapřemýšlela nad tím mu říct, že tento způsob života musí vést někde jinde, až zkusí táhnout sám někde nájem, třeba se poučí.Je tady ale risk, že to s ním bude ještě horší, záleží na vás co unesete

lelinka
hodnocení

0x

Dobrý den. Něco málo k exekuci: exekutorka smí postihnout exekucí i majetek o kterém se domnívá že by mohl patřit vašemu synovi. Proto tedy odhlášení syna z trvalého pobytu nestačí. Můžete ale podat u soudu tzv. vylučovací žalobu. Uvedete do ní vše co synovi nepatří a co by exekutorka neměla zabavit. Pokud si myslíte, že hrozí exekuce, raději to neodkládejte. Dozvědět se o ní totiž můžete až když z vašeho účtu zmizí peníze nebo se kvůli vyměněnému zámku nedostanete do vlastního bytu. Pokud by přece jen do vašeho bytu exekutorka přišla, vylučovací žalobu mějte připravenou a exekutorce ji předložte.

Chápu váše obavy o syna, nechcete aby si zkazil život. Je ale potřeba si uvědomit, že váš syn už je dospělý. Pokud se rozhodl propadnout alkoholu a sejít na " šikmou plochu " je to jenom jeho věc a následky toho všeho MUSÍ nést jenom on sám. On ale nechává vás, abyste jeho problémy za něj řešila. Tím ale synovi nepomůžete. Zkuste vyhledat ve vašem okolí např. rodinou poradnu, nebo poradnu pro závislé na alkoholu, ať už sama, nebo společně se synem. Tam vám jistě správně poradí co dál dělat. Vše napravit může ale jen váš syn. Udělejte pro něj co musíte, zároveň si ale jeho pitím a dluhy nenechte zničit život. Přeji vám hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]