Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabídka tarifu od rwe

Od: frimar® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

ráda bych znala váš názor. V září mi bude končit fixace na elektřinu od RWE. Nyní mi poslali nabídku na tarif Relax+ (v papírech jsem vyčetla, že by to byl tarif Ralax+ F). Pokud na tento tarif přistoupím, tak slibují bonus 500 Kč za uzavření dodatku, dále pokles ceny silové elektřiny o 20% oproti původnímu produktu, což je Stabil 2014+, ale fixace je na 36 měsícu, což se mi zdá dlouho. Původně jsem uvažovala, že fixovat nebudu a přejdu na standartní tarif. Příjde vám to výhodné? Spotřeba dle posledního vyučtování byla 3,07700 MWh. Předem děkuji za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sos*
hodnocení

0x

Já už fixaci nikdy a ani ji nedoporučujeme.. A ještě k tomu na 36 měsíců. Měl jsem ji u ČEZ jen na rok a těžce jsem prodělal, když se elektřina zlevnila o 20 %. Je to jen lákadlo na udržení zákazníků. Oficielně se sice říká, že cena poroste ,ale ... Oni Vám slíbí nižší cenu za silovou elektřinu, ale již negarantují cenu za distribuci, za příspěvek na sluneční energii a další. A ty mohou růst.Zákon sice dovoluje odstoupit od jakékoliv smlouvy při zvýšení ceny elektřina, ale jen silové.

Pořád platí, že nikdo nedá spotřebiteli nic zadarmo a každý obchodník chce či musí vydělat. Ale záleží jen na Vás.

vilik*

Dobrý den,doplním to že cena za distribuci je stejná u všech dodavatelů a sleva je opravdu jen za silovou elektřinu, tedy cca polovina faktury je se slevou. U fixace je problém s výpovědí na konci tak, aby nepřešla dle smlouvy do dalšího období. Jinak u vaší spotřeby asi moc neproděláte, ani nevyděláte ... Zkuste nějakou kalkulačku na internetu a porovnejte, co se vyplatí . Nedávno jsem počítal elektřinu a plyn od EEE a RWE, ve dvou krajích se ceny lišily tak, že v každém se vyplatila jiná společnost. Pokud se vám fixace s bonusem vyplatí, nevidím problém za předpokladu, že ohlídáte konec. Případné zlevnění máte sice prodělek, ale zase ušetříte na začátku, tak to vyjde nastejno. A při zdražení ušetříte.Další problém je že levnější službu nabízí společnosti, které nemají pobočky, v případě problému pak ušetřené peníze provoláte. Pokud neplánujete později přejít v obci hromadně jinam a dodavatel vám vyhovuje, asi bych to nechal.

hodnocení

0x

Dcera si dala fixaci tuším předloni, ale bohužel vyúčtování je tak složité a komplikované, že se nějaká úspora stejně nepozná. Ty ceny se měnily každou chvíli, něco nahoru něco dolů, není stejná spotřeba a člověk se nedopočítá. Je to jen lákadlo, zadarmo nikomu nic určitě nedají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]